Отглеждайте джинджифил в дома си, следвайки 4 основни стъпки

Известни са многобройните полезни свойства и начини за приложения на джинджифила. Добрата новина е, че можете да го отгледате у дома и това няма да ви отнеме много време и енергия, а резултатът ще бъде екологичен продукт, който да използвате за здраве и красота. Същевременно ще се радвате на красивите червени цветове на подправката, която е сочена и за силен афродизиак.
Вижте кои са основните изисквания на растението.
1. Подготовка за засаждане
Засадете джинджифила в края на месец февруари или през март. Ако изпуснете този период, бихте могли да опитате и в следващите пролетни месеци. Можете да го направите чрез семена или чрез част от корена, като това е и по-лесният начин. Когато избирате корена, внимавайте той да бъде свеж и с повече разклонения. Непосредствено преди засаждането го потопете в разтвор на калиев перманганат за няколко часа.
2. Подготовка на почвата
Изберете широк съд, в който да разположите джинджифила, тъй като корените му имат нужда от пространство. Почвата в него е необходимо да бъде рохкава, и влажна, както и предварително обеззаразена. Ако не сте сигурни в нейната добра пропускливост, можете да сложите малко количество фин пясък на дъното на съда, тъй като джинджифилът не обича преовлажняване.
3. Засаждане
Поставете корена или част от него, ако не предпочитате да засадите целия, вертикално. Необходимо е да го поставите на не повече от 2 сантиметра дълбочина, колкото да бъде покрит с пръст. Препоръчително е да го покриете с хидрофилен филм до появата на издънки.
4. Грижи през вегетацията
След появата на издънки (до 1-2 месеца), премахнете филма и преместете растението на топло място, с разсеяна светлина. Джинджифилът не обича да е изложен на пряко слънцегреене. Не допускайте засушаване и го поливайте редовно – поне веднъж дневно. През зимата използвайте и пулверизатор, за да го освежавате, но все пак не допускайте в помещението, в което го държите, влажността на въздуха да бъде висока. Подхранвайте растението средно на всеки 2 седмици, като избирате органични и минерални торове.
Когато през есента корените на джинджифила се разраснат, изберете свежите от тях за консумация, а друга част оставете за последващо засаждане. Можете да съхранявате корените в хладилник, в закритото отделение за плодове и зеленчуци, в продължение на 1 месец. Ако ги изсушите и настържете, бихте могли да ги запазите в рамките на 4 месеца.
По статията работи: Даниела Дамянова
Източник: rus-health.info
Снимки: oimbire.ru, 1imbir.ru, vaneevasdorove1.ru, brjunetka.ru
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КОФОЛ БОНБОНИ ЗА ГЪРЛО С АРОМАТ НА МЕД И ЛИМОН * 12
ДЖИНДЖИФИЛ таблетки * 250 SANCT BERNHARD
СОЛГАР ГЛЮКОЗАМИН МСМ КОМПЛЕКС таблетки * 60
ПРОБИОТИК СЪЛЮШЪНС С ЕНЗИМИ капсули * 30 GNC
АМИКС ДЕТОНАТРОЛ капсули * 90
ФИТОЛОР ПРОПОЛИС ПАСТИЛИ С НАР И ДЖИНДЖИФИЛ * 18 ФОРТЕКС
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- За дома
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Джинджифил, Исиот, Джинджър
- Отгледайте джинджифил у дома в 4 стъпки
- Джинджифил (корен)
- Как да си засадим джинджифил?
- Запознайте се с 5 страхотни ползи на сока от морков и джинджифил
- Употреба на джинджифила като афродизиак до края на 1909 година
- Повишаване на половата мощ при мъжете с джинджифил: рецепти и съвети
- Билки и натурални продукти за облекчаване синдрома на карпалния тунел
- Подмладете кожата на лицето си с 2 лесни маски с джинджифил
Коментари към Отглеждайте джинджифил в дома си, следвайки 4 основни стъпки