Начало Съвети Здраво тяло Превенция и лечение на болести Открийте причината за поява на болка в тялото

Открийте причината за поява на болка в тялото

Открийте причината за поява на болка в тялото - изображение

Често се случва да гадаем какво не е наред с нашето тяло, когато нещо започне да ни боли. Искаме да ви представим връзката между вида болка и определен орган от тялото. Моля, имайте предвид че тази информация е встъпителна и не трябва да се разглежда като строго ръководство.

1. Сърце.

При сърдечни проблеми човек изпитва "компресираща" болка в гръдния кош, която може да се разпространи към лявата ръка, рамото и част от шията. За разлика от други видове болка, сърдечната не е свързана с движение или дишане.

2. Бъбреци.


Бъбречната болка понякога може да бъде объркана с обикновена болка в гърба. Разликата е там, че тя е дълбоко под ребрата, докато мускулната е разположена по-надолу. Бъбречната болка може да се разпространи към долните крайници.

3. Тънко черво.

Проблемите с тънкото черво водят до болка в областта на пъпа. Ако тя продължава дълго време и причинява дискомфорт при свиване на тялото и ходене, не пропускайте да посетите лекар.

4. Дебело черво.

Проблемите с този орган обикновено биват свързани с болка в долната част на корема, близо до дясната страна. Редовният запек също е характерна особеност.

5. Бели дробове.

Самите бели дробове не изпитват болка заради липсата на нервни окончания. Но ако нещо не е наред с тях, може да почувствате болка в областта на гърдите. Кашлицата и затрудненото дишане също представляват симптоми на белодробни проблеми.

6. Апендикс.

Апендиксът се намира в долната дясна част на корема, но болката може да засегне цялата област или отделни части от нея. Понякога тя се придвижва надолу към дясното бедро. Други признаци за проблеми с апендикса са гадене, повръщане, треска и запек или диария.

7. Стомах.

Стомашните проблеми причиняват болка в централната част на корема (над ребрата) и могат да се появят на същото ниво на гърба. Трябва да отбележим, че болката в стомаха и хранопровода често се бърка със сърдечна. Само лекар може да ви помогне да откриете истината в този случай.

8. Жлъчен мехур и черен дроб.

Проблемите с жлъчния мехур и черния дроб могат да причинят болка в горния десен ъгъл на корема. Понякога тя преминава към същото място на гърба. Чернодробните проблеми се свързват с широк спектър от симптоми, като кисел вкус в устата и жълтеница.

9. Панкреас.

Проблемите с панкреаса се свързват с болка в централната горна част на коремната област. Понякога преминава през целия стомах. Ако болката е причинена от панкреаса, тя може да се влоши, докато лежите по гръб и след хранене.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.drnorthrup.com
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

4.5, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиСнимкиНовиниПатологияЛайфстайлХранене при...ЛюбопитноСпортФизиологияЛеченияСоциални грижиИсторияНормативни актовеАнатомияКлинични пътекиСпециалистиБотаникаПсихологияВидеоАлт. медицина