Начало Съвети Здраво тяло Превенция и лечение на болести Открийте 4 здравословни ползи на сребърната вода

Открийте 4 здравословни ползи на сребърната вода

Открийте 4 здравословни ползи на сребърната вода - изображение

Сребърната вода е популярно алтернативно средство за справяне с вирусни инфекции и възпаления. Преди откриването на антибиотиците тя намира широко приложение в лечението на различни заболявания, благодарение на ефективното си антисептично действие. Разтворът съдържа миниатюрни частици сребро, чиито йони се закрепват за мембраните на бактериите и ги неутрализират.

Сребърната вода има разнообразни ползи за здравето, като се използва при кожни наранявания, вирусни инфекции, синузит и настинки. Ето 4 начина, с които тя подпомага възстановяването и защитните сили на организма.

Сребърна вода

1. Антибактериални свойства

Проучване на Калифорнийския университет показва, че разтворът с колоидно сребро ефикасно унищожава над 650 вида патогенни микроорганизми. За разлика от антибиотиците сребърната вода не създава резистентност или имунитет у вирусите. Тя въздейства на аеробни и анаеробни бактерии и може да се използва при възпаления, грип и синузитни инфекции.

2. Грижа за кожата

Сребърната вода може да се използва директно върху кожата при изгаряния, рани и раздразнения. Тя помага за възстановяването на тъканта и я дезинфекцира. Може да се използва при наранявания, както и за състояния като екзема и псориазис.

Ушна инфекция

3. При ушни и очни инфекции

Конюнктивитът е често срещано очно заболяване, което протича с възпаление на мукозната мембрана в резултат на вирусна инфекция. Сребърната вода може да се използва директно върху възпаленото окото, където сребърните колоиди се привличат към инфектираните клетки. Така те помагат за овладяване на заразата и раздразнението.

Ушните инфекции могат да се причинят от различни видове бактерии, както и някои разновидности гъбички. Пречистващите свойства на сребърната вода са от полза и в двата случая.

4. Синузит

Проучване от 2018 показва, че колоидното сребро има ефективно действие при синузит, когато е използвано за носни промивки по 2 пъти на ден. То може да се прилага на принципа на капки за нос или да се използва с каничка за промивки, тип нети пот.

  • Забележка: Въпреки че среброто е елемент, който се среща естествено в природата, рисковете от продължителния прием на наночастици не са добре проучени. Затова е добре дирекният прием (поглъщане) да бъде краткотраен.

 Колоидно сребро

Редактор: Гергана Стоева
Източници: draxe.com / healthline.com
Снимки: healthcare09.org / eda-land.ru / fb.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияИсторияЗдравни съвети