Открийте 5 ползи от консумацията на тиква

Тиквата се използва не само за приготвяне на вкусни ястия, но и като средство за облекчаване на ставните болки, елиминиране на чревните паразити и намаляване на косопада. Тя има безброй ползи за здравето на човешкия организъм. Ето 5 от най-разпространените.
1. Насърчаване на имунитета
Тиквата съдържа ценни хранителни вещества, наречени алфа и бета каротини, които помагат за насърчаване на имунитета.
2. Подобряване на зрението
Този натурален продукт е богат на витамини, минерали, антиоксиданти и фибри. Те предотвратяват възникването на катаракта и проблеми, свързани с напредване на възрастта.
3. Нормализиране на кръвното налягане
Високото количество калий, съдържащо се в тиквата, помага на тялото да поддържа оптимално ниво на кръвно налягане.
4. Подобряване на очното здраве
Някои от хранителните вещества в плодовия зеленчук поддържат здравето на бъбреците, пикочния мехур и простатата.
5. Засищане на глада
Тиквените семки са здравословни закуски, които съдържат много протеини и мазнини. Ако искате да се възползвате от техните полезни свойства, ги добавете към любимите напитки, салати или зърнени храни (мюсли, овесени ядки и други).
frutasyverduras.info, besthealthmag.ca
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ФЕМИНХЕЛП таблетки * 56
МИША TALKS НОЩНА ВЕГАН МАСКА ЗА ЛИЦЕ СКИН ФИТНЕС 10 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА ПРОСТАТА + ЦИНК 100 мл
НовВИП ПАУЪР ШОКОЛАДОВО СЪРЦЕ 20 г
ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ ЗА УРИНАРЕН ТРАКТ капсули * 30
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- Превенция и лечение на болести
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Пресен сок от тиква помага при камъни в бъбреците
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Тиквени кексчета с орехи и шоколад
- Пастет от тиква
- Бананово смути с тиквени семена и овесени ядки
- Тиквените семки - здравословна бомба от магнезий и цинк
- Тиквен десерт със сметана и шоколад
- Панирана тиква с доматен сос
- Тиквена супа с ябълки, бекон и зеленчуци
Коментари към Открийте 5 ползи от консумацията на тиква