Открийте 5 ползи от консумацията на тиква
Тиквата се използва не само за приготвяне на вкусни ястия, но и като средство за облекчаване на ставните болки, елиминиране на чревните паразити и намаляване на косопада. Тя има безброй ползи за здравето на човешкия организъм. Ето 5 от най-разпространените.
1. Насърчаване на имунитета
Тиквата съдържа ценни хранителни вещества, наречени алфа и бета каротини, които помагат за насърчаване на имунитета.
2. Подобряване на зрението
Този натурален продукт е богат на витамини, минерали, антиоксиданти и фибри. Те предотвратяват възникването на катаракта и проблеми, свързани с напредване на възрастта.
3. Нормализиране на кръвното налягане
Високото количество калий, съдържащо се в тиквата, помага на тялото да поддържа оптимално ниво на кръвно налягане.
4. Подобряване на очното здраве
Някои от хранителните вещества в плодовия зеленчук поддържат здравето на бъбреците, пикочния мехур и простатата.
5. Засищане на глада
Тиквените семки са здравословни закуски, които съдържат много протеини и мазнини. Ако искате да се възползвате от техните полезни свойства, ги добавете към любимите напитки, салати или зърнени храни (мюсли, овесени ядки и други).
frutasyverduras.info, besthealthmag.ca
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БРАШНО ТИКВЕНО БАЛЧО 180 гр.
ГРИЙН ФАРМАСИ САПУН С МОРКОВИ И ТИКВЕНО МАСЛО 100 гр.
ЕЛИМУС СЕКС ЪП саше 9 г * 1
НовБИОТОНА БИО ТИКВЕН ПРОТЕИН 300 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОЛОСИОН ПРИ КОСОПАД ЗА МАЗЕН СКАЛП GR8 50 мл BIOTRICOLOGIA
Безплатна доставка за България!СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- Превенция и лечение на болести
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Ще празнувате ли Хелоуин тази година?
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Печена солена тиква
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
- Сок от тиква
Коментари към Открийте 5 ползи от консумацията на тиква