Начало Съвети Околна среда и бит За дома Открийте 6 изненадващи ползи на лака за коса

Открийте 6 изненадващи ползи на лака за коса

Открийте 6 изненадващи ползи на лака за коса - изображение

Някои продукти могат да имат повече от едно практични приложения в дома. Знаете ли, че ако имате лак за коса, може да го използвате по още 6 начина, които ще улеснят ежедневието ви? Това се дължи на неговото свойство да залепва, запечатва и предпазва различни видове материи и повърхности.

Предлагаме ви интересен списък с изненадващи ползи на лака за коса. Те могат да ви помогнат да се справите с досаден проблем или да намерите иновативен подход за неочаквано добри резултати.

1. Съхранение на цветя
Ако искате букетът свежи цветя да издържи повече, напръскайте едната страна на листенцата. Така цветът и формата ще се запазят по-дълго време. След като напръскате, обърнете цветята с главата надолу и оставете да изсъхнат.

2. Лак за нокти
За да изсъхнат по-бързо боядисаните ви нокти, използвайте лак за коса. Напръскайте леко от дистанция 15-20 сантиметра, за да помогнете лакът да се затвърди, без да се нарушава структурата му.

Лак за нокти

3. Статично електричество
Ако любима рокля или пола създават статично електричество и постоянно залепват за чорапогащника, може да напръскате подплатата с лак за коса. Това помага да се справите с наелектризирането на платовете.

4. Полиране на обувки
След като старателно сте използвали гъбичка и боя за обувки, може да удължите „живота” на блясъка, като леко напръскате с лак. Това помага да предпазите повърхността от неблагоприятните външни влияния.

Полиране на обувки

5. Вдяване на игла
Вероятно познавате усилието да вденете конец, който сякаш просто отказва да влезе. Можете да улесните този процес, като напръскате края му с лак, който ще го втвърди и ще помогне да слепите разделящите се нишки.

6. Върху хартия
За да съхраните рисунки с цветни моливи или пастели, напръскайте хартията с лак за коса. Това създава защитен слой, предотвратяващ падането и избледняването на цветовете. Също така може да използвате върху опаковъчна хартия, за да предадете повече блясък на празничния пакет.

Съхранение на рисунка

Редактор: Гергана Стоева
Източници: onegoodthingbyjillee.com / littlethings.com
Снимки: lionessebeautybar.org / freepik.com / thegloss.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиНовиниЗдравни съветиЛюбопитноИсторияСоциални грижиАнкетиДиетиОрганизацииНормативни актове