Начало Съвети Здрав дух Общуване Отървете се от 11 вредни навика, за да бъдете успешни

Отървете се от 11 вредни навика, за да бъдете успешни

Отървете се от 11 вредни навика, за да бъдете успешни - изображение

Всички имаме нашите лоши навици и това е нормално. Но някои от тях могат да бъдат причината, поради която вашата кариера или личен живот не винаги се развиват по начина, по който желаете. Ние искаме да постигнете възможно най-добрия резултат и поради тази причина решихме да споделим с вас 11 вредни навика, които могат да препречват пътя на вашия успех.

1. Не говорите открито.

Обществото постоянно ни учи как да се държим, за да се подчиняваме, а не да нарушаваме правилата. Но ако не предприемете някакви рискове и не кажете на хората какво мислите, вие никога няма да позволите нещо голямо да ви се случи. Вслушайте се в себе си не се страхувайте да изразите мнението си. Всеки от вас заслужава да успее.

2. Винаги закъснявате.

Може да изглежда глупаво, но това не е така. Успешен човек е някой надежден и посветен. Така че, ако сте склонни да закъснявате никой няма да ви вземе на сериозно. Ето един интересен факт: Според San Francisco State University, последователното закъснение е свързано с тревожност, ниско самочувствие и тенденция за търсене на проблеми.

3. Задържате гняв в себе си.
Това не значи, че трябва да изисквате от някой да бъде като вас или да преминавате през живота, пеейки, сякаш сте в мюзикъл, но не бива да задържате гняв, защото истината е, че той само ще ви дърпа назад и ще окаже негативни последици върху живота ви. В действителност, задържането на толкова силни емоции може да доведе до здравословни проблеми.

4. Вие сте пълен конформист.
Ако смятате, че съгласието води до популярност и успехи, вероятно грешите. Всеки път, в който решите да бъдете водени от другите и да ги следвате, без значение как, вие пропускате чудесни възможности. Не бъдете конформист! Или може би си мислите, че хора с големи постижения като Стив Джобс и Майкъл Фелпс винаги са доволни от това, което бъдещето крие за тях?

5. Вие сте голям прахосник.

Често ли изпразвате портфейла и кредитната си карта? Това може да окаже отражение върху вашето финансово бъдеще. Спестяванията са жизненоважни, а организирането на парите и финансите ви прави разумен човек. Започнете да определяте личния си бюджет и внесете част от него във фонд за извънредни ситуации.

6. Отлагате задачи.
Тези, които не могат да избягат от вредния навик да отлагат, знаят колко трудно могат да го прекъснат. Те пропускат възможности да печелят пари, защото не успяват да приключат проектите си навреме. Това вреди на тяхната репутация, тъй като ги превръща в хора, които не държат на думата си.

7. Не сте честни.
Лъжата може да стане пристрастяване. Една лъжа винаги води друга след себе си. Скоро може да забележите, че сте затворени в порочен кръг, от който няма излизане. Какво е решението? Бъдете честни от самото начало. Понякога може да бъде разочароващо да видите другите как постигат успех чрез лъжи и измами, но по-голямо удоволствие и възнаграждение е да поемете по пътя на истината.

8. Оплаквате се прекалено много.
Добра идея е да кажете това, което мислите, особено ако има нещо, което не ви харесва, но никога не бива да преувеличавате. Хората са склонни да избягват онези, които винаги критикуват. За да станете успешни трябва да привличате личности, а не да ги отблъсквате.

9. Отдалечавате се от хората.

Ние сме човешки същества и живеем в общество. Вярвате или не, ние се нуждаем от приятели. Ключът към успеха е да имаме голяма социална мрежа от контакти, които могат да ни измъкнат от всяка неприятна ситуация в бъдеще. Пътят към успеха е труден и дълъг, но с помощта на другите той може да се превърне в лесен и приятен.

10. Не се грижите добре за себе си.

Винаги се грижете за себе си, защото няма по-голям подарък от здравето. Стресът може да бъде ваш враг, така че не позволявайте на шума и суетата от напрегнатото ежедневие да ви попречи да консумирате здравословна храна, да си почивате и да спортувате. Вашето тяло ще ви благодари по-късно.

11. Не работите върху вашия език на тялото.
Добрите първи впечатления са от съществено значение, но такива са още вторите, третите и четвъртите. Вярвате или не, тялото ви също говори, понякога дори по-силно от думите. Научете се да действате като уверен и надежден човек. Дори да не се чувствате по този начин, вие все още може да станете такъв. Винаги установявайте зрителен контакт с човека, с който говорите и поддържайте изправено положение.

Източник: www.brightside.me

Снимка: www.globalcraze.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияЛюбопитноНовини