Начало Съвети Здрав дух Общуване 10 неща, които успешните хора правят всеки ден

10 неща, които успешните хора правят всеки ден

10 неща, които успешните хора правят всеки ден - изображение

Вдъхновени сме от успехите на останалите човешки същества. Но какво е това, което отличава тези хора от тълпата? Това е списък с трикове и съвети, представени като тайни за успех на изпълнителни директори и президенти.

1. Те се събуждат рано.


Колкото и непривлекателно да звучи, изпълнителните директори на Apple, Starbucks и Disney са сред тези, които стават в ранните сутрешни часове. Сутрин нашите мозъци са избистрени и това ни предоставя успешен старт на деня.

2. Те имат приоритети.


Много успешни хора предпочитат да свършат определени задачи от техния списък, преди да прегледат съобщенията и телефонните обаждания. Те насочват енергията си към важните неща в началото на деня, за да могат да приключат с маловажните до края.

3. Те се упражняват.


Често срещана практика сред хората с големи постижения, като например актьори или бизнес магнати, е да практикуват редовни физически упражнения. Независимо дали предпочитат бягане, йога или аква зумба, те остават активни, а това ги поддържа енергизирани и фокусирани.

4. Те имат специфични цели.


"Искам да вляза във форма!" или "Искам повишаване!" не са достатъчни. Вашите цели трябва да бъдат разделени на малки и постижими стъпки. Разберете каква е първата стъпка - да посетите фитнеса или да останете до късно на работа - и я направете.

5. Те четат.


Бил Гейтс и Ема Уотсън са истински любители на четенето. Книги, статии, поезии - всички те ни обогатяват със знания. В този ред на мисли може да споменем мъдрите думи на Тирион Ланистър: "Умът ми се нуждае от думи, тъй както мечът ми от точило."

6. Те поддържат баланса.


Дори хората, които заемат едни от най-високите позиции в света, споменават колко е важно да разполагаме със свободно време и да обърнем внимание на нашите близки. Затова отделете време за себе си, за да си починете и да се снабдите с нови сили.

7. Те се подготвят.


От избора на облекло до подреждане на чантата и опаковане на храната за следващия ден, успелите хора са сигурни, че когато алармата им позвъни, те ще бъдат готови да станат и да отидат на работа.

8. Те молят за помощ.


Никой не постига голям успех сам. Вашият най-добър източник на мъдрост и знания са хората около вас. Свържете се с тях и "попийте" повече информация. Те могат да ви помогнат по начин, който не сте и подозирали и да ви издигнат към върха, където няма да се чувствате толкова самотни.

9. Те са упорити.


Дж. К. Роулинг е била отхвърлена от 13 издателства. Майкъл Джордан е бил отхвърлен от неговия отбор по баскетбол в гимназията, Уолт Дисни е бил уволнен от работата си във вестник, заради "липсата на въображение". И все пак тези хора са продължили да следват мечтите си... И вижте ги къде са сега!

10. Те действат.


От главните изпълнителни директори до най-продаваните автори, тези хора в крайна сметка са успешни, защото са сбъднали мечтите си. Ако имате идея, която смятате, че може да ви доведе към успех, предприемете малки стъпки към нейното реализиране - никога не се знае до къде могат да доведат те.

Източник: www.brightside.me
Снимки: www.entrepreneur.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЗдравни съветиЛайфстайлПсихологияЛюбопитно