Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Подобрете зрението си чрез 9 доказани начина

Подобрете зрението си чрез 9 доказани начина

Подобрете зрението си чрез 9 доказани начина - изображение

Основен принцип на медицината е, че ако не използвате вашите мускули, те ще започнат да стават по-слаби. Подобно на всеки друг мускул, вие трябва да тренирате мускулите на очите и да ги поддържате в добро здравословно състояние. Представяме ви селекция от 9 доказани начини за постигане на тази цел.

1. Избягвайте да натоварвате очите си през деня. Затворете ги за няколко минути и се насладете на тишината веднъж на всеки 2-3 часа.
2. Това са 16 основни и добре известни упражнения, които може да използвате, за да тренирате очите си. Правете ги всеки ден в посочения ред.

3. Ако носите очила, намалете времето, за което правите това. Дръжте очилата на разстояние колкото се може по-често.
4. Масажирайте очите с помощта на нежни кръгове движения. Започнете от точка 1 и преминете към точка 6 както е показано на изображението. Притиснете точките с помощта на среден пръст и показалец. Трябва да почувствате лек натиск, но не и болка при извършване на това действие.

5. Когато се разхождате на открито, се опитайте да се вглеждате по-често в далечината, вместо да се концентрирате върху собствените си крака или непосредствено пред вас.
6. Консумирайте сок от моркови колкото се може по-често (за предпочитане всеки ден). Ако искате да постигнете максимална полза от тази напитка, добавете няколко капки зехтин към нея. Той не разваля вкуса и помага за по-ефективното усвояване на хранителни вещества от сока.
7. Когато очите ви се чувстват уморени, ги измийте с топла вода.
8. Опитайте се да не се взирате в екрана на компютъра, телевизора или смартфона в продължение на поне 2 часа преди лягане.
9. Опитайте се да упражнявате индийска Тратака за очите. Тя помага на зрителните органи и ума да останат фокусирани.

Седнете изправени пред малък неподвижен обект, поставен в отворено пространство (например свещ). Фокусирайте очите и цялото си внимание върху обекта. Опитайте се да не мигате. Трябва да се стремите да запазите трайно и подробно изображение в съзнанието и паметта си. След това затворете очи и се съсредоточете върху пространството между вашите вежди, опитвайки се да запазите образа на обекта в главата си за толкова дълго време, колкото можете. Направете това за около 10 секунди. Целта на упражнението е да постигнете ясно изображение не даден предмет, преди очите ви да се уморят.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.friendshipcircle.org

Още по темата:

3.7, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлИсторияНовиниНормативни актовеХранене при...Алтернативна медицинаМедицински изследванияЛеченияСпециалистиЗаведенияСнимкиХрани и ястияОрганизацииРецептиБотаникаПсихологияАптекиПроизводителиСпортКлинични пътеки