Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Подобрете храносмилането с бентонитова глина

Подобрете храносмилането с бентонитова глина

Подобрете храносмилането с бентонитова глина - изображение

Хумата е добре позната съставка в грижата за кожата и косата. А знаете ли, че бентонитовата глина също така се използва като детоксикираща добавка? В различни култури тя е позната още като „лечебна глина” и се приема за пречистване на организма и подобряване на здравословното състояние. Днес лесно може да бъде набавена под формата на капсули, които помагат за елиминиране на токсините и подобряване на храносмилането.

Всъщност бентонитова глина е съставена от вулканична пепел и е кръстена на регион в Уайоминг, където има много вулкани. Нейните молекули имат негативен заряд и така привличат токсините и свободните радикали, които са позитивно заредени. Този вид хума има антибактериални и детоксикиращи свойства и е отлично средство за пречистване на стомашно-чревния тракт.

Капсули бентонитова глина Препоръчително е хранителната добавка да се приема с добро количество вода. Ето как бентонитова глина помага за справяне с храносмилателните проблеми:

  • Детокс: Всекидневно организмът ни е изложен на голямо количество токсини, които се натрупват в тъканите и пречат на оптималното му функциониране. Много често ги приемаме чрез некачествена диета, а това се отразява негативно на храносмилането. Бентонитовата глина се свързва с токсините и тежките метали и помага за изхвърлянето им от организма. По този начин се улеснява функцията на стомаха и червата, а симптомите на газове, нередовност и раздразнения се подобряват.

Прием на добавки

  • Подобрена флора: Бентонитовата глина предпазва лигавицата на стомаха и може да се приема при състояния като синдром на пропускливите черва и синдром на раздразненото черво. Тя помага за неутрализиране на вредни микроорганизми в чревната среда, а също така носи много полезни нутриенти. Глината съдържа минерали като калций, магнезий, мед, желязо и калий, които са отлична добавка към диетата.
  • Елиминиране на бактериите: Този натурален продукт има антибактериални свойства и може да предотврати разпространението на стомашни вируси и вредни микроорганизми. Проучвания при животни показват, че бентонитовата глина успешно елиминира ротавирус и коронавирус, а освен това добавката може да се използва при повдигане, болка, диария или констипация.

Бентонитова глина

Редактор: Гергана Стоева
Източници: draxe.com / thecandidadiet.com / globalhealingcenter.com
Снимки: katsbotanicals.com / istockphoto.com / naturaloilsforhair.net / stocksy.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиАлт. медицинаЛюбопитноЛайфстайлХранене при...ИсторияЗаболявания (МКБ)СимптомиСнимкиФизиологияБотаникаСпортРецептиИзследванияЛечения