Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Почистете петното от мастило с тези три козметични продукта

Почистете петното от мастило с тези три козметични продукта

Почистете петното от мастило с тези три козметични продукта - изображение
Колко пъти ви се е случвало любимата ви дреха да се сдобие с мастилено петно? Не бързайте да се паникьосвате. За щастие съществуват различни методи, с които можете да почистите мастилото от тъканта. Защо не опитате с тези три козметични продукта? 
  • Лак за коса
Лакът за коса може мигновено да премахне петното от мастило. За целта поставете лист кухненска хартия под замърсения участък и след това го напръскайте обилно с лак за коса. (впръскайте от разстояние, за да не повредите тъканта на дрехата). След това почистете мястото с влажна кърпа (без да търкате). Лакът за коса ще разтвори мастиленото петно и вече няма да има помен от него.
  • Паста за зъби
С помощта на паста за зъби също може ефективно да почистите мастилено петно. Просто нанесете малко количество от продукта и го  втрийте внимателно в тъканта на дрехата. Когато пастата изсъхне, изплакнете третираното място с хладка вода.
 
  • Пяна за бръснене
С малко пяна за бръснене може да отстраните петна от мастило. Просто нанесете пяна върху петното и изчакайте да изсъхне в продължение на половин час. Накрая изперете дрехата по обичайния начин и готово.

Източник:vkool.com, снимки: аha.radio2.be

Още по темата:

4.7, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноНовиниЛайфстайлТестове