Начало Съвети Околна среда и бит За дома Почистете плотовете от гранит със сода за хляб

Почистете плотовете от гранит със сода за хляб

Почистете плотовете от гранит със сода за хляб - изображение
Плотовете от естествен камък безспорно внасят стилен акцент в интериора, но изискват специфична поддръжка. Ако се грижите правилно за повърхностите от гранит у дома, те ще ви радват с уникалното си излъчване, но за съжаление по тях лесно остават неприятни петна.  Добрата новина е, че можете да ги отстраните със сода за хляб. За целта първо трябва да разграничите вида на петното. 
  • За да отстраните петна на водна основа от гранита, смесете 1 чаша сода за хляб, 5 супени лъжици кастилски сапун и достатъчно кислородна вода, за да образувате паста. Нанесете тази смес върху петното и избършете нежно с чист памучен парцал. 

  • За да отстраните мазни петна от повърхностите от естествен камък, смесете 1 чаша сода за хляб, 5 супени лъжици кастилски сапун и достатъчно вода. Третирайте петното по същия начин като не забравяте, че камъкът е деликатен материал. 
Допълнителен съвет: Не забравяйте, че е нужно да реагирате бързо, когато нещо се разлее по плота, защото колкото по–дълго изчакате, толкова по–голям е шанса за появата на петно.
Източник: wikihow.com, снимки: thekitchn.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлСнимки