По какво да избираме качествените моркови?
Голямото разнообразие от моркови на пазара повдига въпроса как да изберем най-добрите. Под най-добри, разбира се, имаме предвид най-качествените кореноплоди, съдържащи всички необходими за нашето здраве витамини и минерали, но без пестициди. За да се ориентирате по-лесно, когато купувате моркови, погледнете следните съвети:
- Старайте се винаги да купувате моркови от местни производители. При тях е по-малък шансът да са обработвани с химикали, които им осигуряват дълга трайност.
- Избягвайте меки или наранени моркови - това говори за тяхното неправилно съхранение.
- Най-полезните и вкусни моркови са ярко оранжеви на цвят. Това показва голямото наличие на бета-каротен.
- Обърнете внимание на цвета на моркова в близост до листата - тази област също трябва да е оранжева на цвят, а не зелена. В противен случай ще бъде горчива на вкус.
- Вижте върха на моркова, той трябва да е цял и твърд, а не размекнат, както се получава обикновено, ако морковите са съхранявани във вода.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СОЕКС ECOVISOR F4
Безплатна доставка за България!ЧАНТА ЗА ИНСУЛИН ELITE BAGS EB-14.007
НУВИТА ТЕРМОС 1000 мл
КАНПОЛ КУТИЯ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА СУХО МЛЯКО СИВА 56/014
НовКАНПОЛ ПЛИКЧЕТА ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА КЪРМА * 20
СГЪВАЕМ ТЕРМОБОКС STARLYF COLD BOX
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Чипс от моркови на фурна
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Премахнете бързо стипчивия вкус на райската ябълка по 4 начина
- Морковена салата с червено цвекло, нар и орехи
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Салата от моркови, цвекло и целина
- Див морков
- Червен морков
Коментари към По какво да избираме качествените моркови?