Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Правете 3 вида масаж на ушите за каляване на гърлото, носа и цялото тяло

Правете 3 вида масаж на ушите за каляване на гърлото, носа и цялото тяло

Правете 3 вида масаж на ушите за каляване на гърлото, носа и цялото тяло - изображение

Биологично активните точки, които се намират по ушната мида, са пряко свързани с различни органи в нашето тяло. Ето защо масажът на ушите е един от най-ефективните природни методи за лечение и укрепване на целия организъм. Той се използва както за общо подсилване и тонизиране, така и в спешни ситуации като силно главоболие, хипертония или нервно напрежение. Може да масажирате ушите си по следните три начина, за да закалите тялото си и да се защитите от най-честите заболявания.

1. Подгънете ушите си напред, първо с един пръст, а после ги хванете с всички пръсти. Масажирайте ги, след това ги притиснете назад към главата си. Повторете упражнението няколко пъти, така че да почувствате как ушите ви омекват. Гъвкавостта на ушните миди помага за силно общо укрепване на цялото тяло.

2. Стиснете меките части на двете си уши с помощта на палеца и показалеца. После ги дръпнете силно надолу и ги върнете в начална позиция. Повторете 5-6 пъти. Тази процедура е особено полезна за закаляване срещу здравословни проблеми с гърлото и устната кухина.

3. С палец и показалец хванете централната част на ушната си мида. Стиснете и завъртете във всички посоки в продължение на 20-30 секунди. Препоръчва се този метод да се прави редовно, тъй като укрепва носа, гърлото, ларинкса.

Още по темата:

4.4, 5 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиСпециалистиИзследванияКлинични пътекиНормативни актовеЛюбопитноНовиниАлт. медицинаЛайфстайлСпортСнимкиХранене при...ФизиологияЛеченияТестовеИсторияЗдравни проблемиБотаника