Преди да направите пуканки, накиснете царевицата във вода
Ако често обичате да си приготвяте домашни пуканки, може да се възползвате от този трик, с който ще ги направите по-полезни за здравето. Просто накиснете царевичните зърна във вода в продължение на 10 минути. След това подсушете зърната и ги пригответе както обикновено. По този начин пуканките ще станат по бързо, тоест ще им бъде необходимо по-малко време за термична обработка. Освен това, ще останат много по-малко неразпукани царевични зърна.
И другият голям плюс на тази лесна процедура - когато накисвате царевицата във вода, я правите много по-лесно смилаема за организма, тъй като от нея се отстраняват химическите вещества, с които е обработена, за да не покълва (инхибитори).
Снимка: www.empoweredsustenance.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ИННОВА МАШИНА ЗА ПУКАНКИ HOT & SALTY TIMES V0101011
ОСТРОВИТ ЦАРЕВИЧНО БРАШНО 1000 г
КАША ЕЛДА И ЦАРЕВИЦА 180 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
КАРОТЕН ОМЕГА КЕЪР СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ТЕН SPF 20 125 мл
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 9 N МЕДНО РУСО
БАТЕРИ НУТРИШЪН ВИТАРГО 2 кг
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- 20 продукта, които могат да понижат нивото на холестерола
- Методи за лечение на анорексия
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Регулация на слюноотделянето
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Консумирайте тези 8 храни при раздразнен стомах
- Хранене през тръба
- Разграждане и резорбция на белтъци, масти и въглехидрати
- Избягване на киселинни храни
Коментари към Преди да направите пуканки, накиснете царевицата във вода