Преди да направите пуканки, накиснете царевицата във вода

Ако често обичате да си приготвяте домашни пуканки, може да се възползвате от този трик, с който ще ги направите по-полезни за здравето. Просто накиснете царевичните зърна във вода в продължение на 10 минути. След това подсушете зърната и ги пригответе както обикновено. По този начин пуканките ще станат по бързо, тоест ще им бъде необходимо по-малко време за термична обработка. Освен това, ще останат много по-малко неразпукани царевични зърна.
И другият голям плюс на тази лесна процедура - когато накисвате царевицата във вода, я правите много по-лесно смилаема за организма, тъй като от нея се отстраняват химическите вещества, с които е обработена, за да не покълва (инхибитори).
Снимка: www.empoweredsustenance.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ОСТРОВИТ ЦАРЕВИЧНО БРАШНО 1000 г
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 M МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 G ЗЛАТИСТО СВЕТЛО КЕСТЕНЯВО
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА КРАСИВО ТЯЛО * 20 БИЛКОКООП
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE ДЪЛБОКОХИДРАТИРАЩ КРЕМ С 24 ЧАСОВО ДЕЙСТВИЕ 50 мл.
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 N НАТУРАЛНО КЕСТЕНЯВО
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Варена царевица в прясно мляко и масло
- Интуитивно хранене – същност и основни принципи
- Варианти за отслабване с царевица (варена, консервирана или царевична каша)
- Методи за лечение на анорексия
- Хранене през тръба
- Избягване на киселинни храни
- Регулация на слюноотделянето
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
Коментари към Преди да направите пуканки, накиснете царевицата във вода