Преди да направите пуканки, накиснете царевицата във вода

Ако често обичате да си приготвяте домашни пуканки, може да се възползвате от този трик, с който ще ги направите по-полезни за здравето. Просто накиснете царевичните зърна във вода в продължение на 10 минути. След това подсушете зърната и ги пригответе както обикновено. По този начин пуканките ще станат по бързо, тоест ще им бъде необходимо по-малко време за термична обработка. Освен това, ще останат много по-малко неразпукани царевични зърна.
И другият голям плюс на тази лесна процедура - когато накисвате царевицата във вода, я правите много по-лесно смилаема за организма, тъй като от нея се отстраняват химическите вещества, с които е обработена, за да не покълва (инхибитори).
Снимка: www.empoweredsustenance.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ОСТРОВИТ ЦАРЕВИЧНО БРАШНО 1000 г
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 M МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
ЖАН Д'АРСЕЛ HYDRATANTE ДЪЛБОКО ХИДРАТИРАЩ КРЕМ ЗА ОЧИ 15 мл
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 9 R ОГНЕНО ЧЕРВЕНО
БИОТИНА ЛОСИОН ЗА КОСА БЕЗ ОТМИВАНЕ С ШИПКОВО МАСЛО И ВИТАМИН B7 250 мл.
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 N НАТУРАЛНО КЕСТЕНЯВО
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Регулация на слюноотделянето
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Разграждане и резорбция на белтъци, масти и въглехидрати
- 18 храни, които приличат и помагат на нашите органи
- Секреция на стомашен сок
- Избягване на киселинни храни
- Течна диета
- Храни, богати на калций
- Методи за лечение на анорексия
Коментари към Преди да направите пуканки, накиснете царевицата във вода