Консумацията на царевица е препоръчителна при анемия и по време на бременност
Царевицата е не просто вкусна, но и изключително полезна храна, богата на желязо и витамин Б. Ето защо нейната редовна консумация се препоръчва за хората, които страдат от анемия, както и за превенция на това заболяване.
Освен това, ако бъдещите майки включат тази зърнена култура в менюто си, те ще допринесат за нормалното развитие на плода. Причината се крие във факта, че тя е богата на полезната по време на бременност фолиева киселина.
Снимка: organicfacts.net
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ФЕРОГЛОБИН B12 сироп 200 мл ВИТАБИОТИКС
ФОРТЕФЕР саше * 30 ФОРТЕКС
ПРОМОПАЛМЪРС ТЪМИ БЪТЪР КРЕМ ЗА ТЯЛО ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ ПРОТИВ СТРИИ 125 гр.
ФЕРУМ таблетки * 30 САЛУДБОКС
ТЕСТ ЗА АНЕМИЯ * 1 ADVENT LIFE
СУОНСЪН ЖЕЛЯЗО (ЖЕЛЕЗЕН ФУМАРАТ) капсули 18 мг * 60
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- Анемия
- Д-р Иван Минчев: Сигналите на кръвта не трябва да се пренебрегват
- Хидралазин
- Бременност
- Жена с тежка бременност и множество заболявания роди здраво момиченце
- Инфузия на железни препарати (вливане на желязо венозно)
- Спасиха бременна жена с трансплантиран бъбрек и рядко заболяване
- Бременните с момче са по-предразположени към усложнения
- Установяване на бременност с домашни средства
- Каламинов лосион
Коментари към Консумацията на царевица е препоръчителна при анемия и по време на бременност