Консумацията на царевица е препоръчителна при анемия и по време на бременност

Царевицата е не просто вкусна, но и изключително полезна храна, богата на желязо и витамин Б. Ето защо нейната редовна консумация се препоръчва за хората, които страдат от анемия, както и за превенция на това заболяване.
Освен това, ако бъдещите майки включат тази зърнена култура в менюто си, те ще допринесат за нормалното развитие на плода. Причината се крие във факта, че тя е богата на полезната по време на бременност фолиева киселина.
Снимка: organicfacts.net
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ФЕРОГЛОБИН B12 сироп 200 мл ВИТАБИОТИКС
ФОРТЕФЕР саше * 30 ФОРТЕКС
ПРОМОХЕМФЕРУМ таблетки 14 мг * 40
ФЕРОХЕРБ таблeтки * 40
ФЛОРАДИКС БИЛКОВА КРЪВ СИРОП ЗА ДЕЦА 250 мл
ФЕРУМ таблетки * 30 САЛУДБОКС
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- Спасяват живота на 17-годишна родилка с тежка форма на левкемия и бебето й
- Анемия
- Бременност
- Инфузия на железни препарати (вливане на желязо венозно)
- Установяване на бременност с домашни средства
- Каламинов лосион
- Средства против гадене и повръщане при бременност
- Лапад, Обикновен лапад, Лопуш
- Изследване на желязо в кръвта
- Хидралазин
Коментари към Консумацията на царевица е препоръчителна при анемия и по време на бременност