Консумацията на царевица е препоръчителна при анемия и по време на бременност
Царевицата е не просто вкусна, но и изключително полезна храна, богата на желязо и витамин Б. Ето защо нейната редовна консумация се препоръчва за хората, които страдат от анемия, както и за превенция на това заболяване.
Освен това, ако бъдещите майки включат тази зърнена култура в менюто си, те ще допринесат за нормалното развитие на плода. Причината се крие във факта, че тя е богата на полезната по време на бременност фолиева киселина.
Снимка: organicfacts.net
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ФЕРОГЛОБИН B12 сироп 200 мл ВИТАБИОТИКС
21 СЕНЧЪРИ ЖЕЛЯЗО таблетки 27 мг * 110
ФОРТЕФЕР саше * 30 ФОРТЕКС
ХЕМФЕРУМ таблетки 14 мг * 40
ПАЛМЪРС ТЪМИ БЪТЪР КРЕМ ЗА ТЯЛО ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ ПРОТИВ СТРИИ 125 гр.
ПАЛМЪРС ОВЛАЖНЯВАЩО ОЛИО С УСПОКОЯВАЩ ЕФЕКТ ПРОТИВ СТРИИ 150 мл.
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- Анемия
- Бременност
- Лапад, Обикновен лапад, Лопуш
- Див рожков, дърво на Юда, Церцис
- Защо жени с репродуктивни проблеми забременяват след прием на Ozempic
- Антибиотици по време на бременност
- Средства против гадене и повръщане при бременност
- Инфузия на железни препарати (вливане на желязо венозно)
- Хематокрит (Hct)
- Лечение при токсоплазмоза
Коментари към Консумацията на царевица е препоръчителна при анемия и по време на бременност