Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Предотвратете появата на неприятна телесна миризма с тези 10 натурални продукта

Предотвратете появата на неприятна телесна миризма с тези 10 натурални продукта

Предотвратете появата на неприятна телесна миризма с тези 10 натурални продукта - изображение

Чувствали ли сте се някога неудобно, заради миризмата, която излъчва вашето тяло? Това е нещо напълно нормално. Тази миризма е диктувана предимно от генетиката, но може да бъде причинена или предизвикана от храната, която консумираме. Представяме ви списък с няколко хранителни продукта. Вижте кои от тях може да консумирате и кои да избягвате преди дадена среща.

1. Вода и бира

Водата помага за детоксикация на тялото и премахване на неприятната миризма. Бирата, от друга страна, може да изглежда като чудесно средство за отпускане след тежкия работен ден, но води до образуването на този проблем, тъй като алкохолът прониква през порите на кожата.

2. Кисело и прясно мляко

Киселото мляко съдържа активни култури, които понижават количеството на сулфатните съединения, отговорни за появата на неприятна миризма. Този натурален продукт е богат на витамин D. Той помага в борбата срещу бактериите в устната кухина и намалява лошия дъх. Прясното мляко, от друга страна, съдържа холин. Това вещество може да доведе до появата на неприятна телесна миризма.

3. Лимон и вино

Виното носи наслада през студените зимни дни, но махмурлукът от неговата прекомерна консумация не е единственият негативен ефект - може да се наложи да мине цял ден преди телесната миризма да изчезне. Вместо това се опитайте да пиете вода с прясно изцеден сок от лимон. Цитрусовият плод съдържа голямо количество антиоксиданти. Той помага за детоксикация на тялото, а водата - за "отмиване" на токсините от него.

4. Билков чай и кафе

Билковият чай е чудесен източник на антиоксиданти. Той премахва токсините от тялото и предотвратява отделянето на неприятна миризма. Кафето и всяка друга кофеинова напитка, от друга страна, води до появата на този проблем.

5. Ябълка и карфиол

Благодарение на своите естествени детоксикиращи свойства, ябълките помагат срещу лош дъх. Карфиолът, от друга страна, съдържа холин, хранителен елемент, подобен на витамин B, който може да причини неприятна телесна миризма.

6. Портокал и тиква

Цитрусовите плодове имат свеж аромат и се усвояват с лекота от организма, като заедно с това предотвратяват този проблем. Тиквата, от друга страна, съдържа холин, който се метаболизира в триметиламин. Неговото натрупване в организма може да доведе до появата на неприятна телесна миризма.

7. Канела и кардамон и лук и чесън

Канелата и кардамонът не само придават чудесен вкус на храната, но и я правят по-ароматна. И обратното. Лукът и чесънът съдържат органични съединения, които се метаболизират и елиминират посредством порите на кожата, причинявайки неприятна телесна миризма.

8. Целина и аспержи

Целината помага на тялото да освободи феромони, за да изглежда по-привлекателно за противоположния пол. Аспарагиновата киселина в аспержите се разгражда в серни съединения, които причиняват неприятна телесна миризма.

9. Бяла риба и червено месо

Въздържането от червено месо има своите предимства. Едно проучване показва, че мъжете, които избягват консумацията на този вид хранителен продукт, изглеждат по-атрактивни за жените, отколкото онези, които не го правят. Усвояването на риба от организма не води до отделянето на същата неприятна миризма както при метаболизиране на телешко например. Така че, ако планирате да ходите на среща, по-добре яжте бяла риба, отколкото червено месо.

10. Семена от сминдух и тиквени семки

Семената от сминдух помагат за подобряване на храносмилането и взимат участие в процеса на намаляване на неприятната телесна миризма, причинена от токсините. Тиквените семена, от друга страна, съдържат голямо количество холин, отговорен за появата на този проблем.

По статията работи: Маргарита Добрева
Източник: brightside.me
Снимка: bustle.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноРецептиФизиологияАлт. медицинаИсторияБотаника