Начало Съвети Околна среда и бит За дома Преобразете дома си с 10 практични съвета

Преобразете дома си с 10 практични съвета

Преобразете дома си с 10 практични съвета - изображение

Козметичният ремонт може да бъде сложен процес. Въпреки това, съществуват начини за промяна на жилищното пространство, които не изискват отделянето на прекалено много средства от семейния бюджет. Вижте как може да направите дома си приятен и уютен с минимални усилия.

1. Използвайте рамки

Използвайте рамки за различни цели. Опитайте се да обградите големите огледала и плоските телевизори с тях. Или ги поставете около електрическите контакти и ключове. По този начин може да обогатите интериора и да превърнете всеки апартамент в шикозен дворец.

2. Използвайте пространствено зониране

Дискретното зониране в жилището внася чувство на комфорт и уединение. Няма нужда да издигате огради или да купувате тежки библиотеки и стелажи, за да разделите помещението. Достатъчно е само да боядисате няколко стени в различни цветове и да поставите линолеум върху пода. Този трик е много полезен за студиа и малки апартаменти.

3. Декорирайте обикновените предмети

обикновените предмети могат да се превърнат в необикновен акцент, само трябва да се поработи малко върху тях. Новите полилеи са доста скъпи. За да спестите средства, боядисайте старите куполи и изрисувайте крушките. Може да направите същото с шкафовете и гардеробите.

4. Променете лицевата дъска

Леглото е фокусна точка във всяка спалня - това е най-доминиращата част от дизайна на стаята. Акцентирайте върху лицевата част и може да видите как целият интериор се променя.

5. Сменете дръжките на вратите

Магазините са пълни с различни аксесоари. Възползвайте се от тях, за да смените дръжките на вратите, шкафовете и гардеробите, например. Това няма да отнеме много време и може да направи дома по-добро място за живеене.

6. Подчертайте предметите, които не може да скриете

Много интериори имат части, които развалят външния вид на стаята, но не могат да бъдат премахнати. В повечето случаи, хората се опитват да скрият или прикрият тези "дефекти". Ако имате стар радиатор, например, превърнете го в произведение на изкуството, като го боядисате. Ако разполагате с жици, които излизат от стената, направете фигура, интересна за съзерцание.

7. Създайте илюзия за висок таван

Ако мислите, че липсата на пространство може да бъде преодоляна само с преместване в друг апартамент, тогава използвайте обикновена стълба, за да спасите положението. Не се страхувайте да поставяте високи шкафове точно под тавана. По този начин може да избегнете натрупването на прах и да снабдите стаята с допълнително пространство.

8. Използвайте декоративни первази

Модерните первази са направени от пластмаса. Те могат да се боядисват, да се поставят върху стените и дори да покриват острите ъгли. Добре подбраните первази изглеждат като луксозни корнизи, които добавят елегантност към всеки интериор.

9. Кажете "не" на окачените тавани

Понякога евтиният и прост вариант е най-добрият. Откажете се от окачените тавани: те струват много и отнемат по 4-7 сантиметра от височината на помещението. Вместо да усложнявате нещата, просто шпакловайте и боядисайте тавана. С останалите пари купете красиво осветление.

10. Създайте илюзия за голямо пространство

Огледалата са най-добрите съюзници за създаване на зрителна илюзия. Поставете няколко броя от тях върху една стена - те могат да заменят всеки вид декорация и да бъдат добра алтернатива на фототапетите, плакатите и картините. Освен това добавят повече светлина и пространство в интериора, което е особено полезно за малките апартаменти.

По статията работи: Маргарита Добрева
Източник: brightside.me
Снимка: sulekha.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЗдравни съветиЛайфстайл