Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Пригответе захаросан джинджифил за добро храносмилане

Пригответе захаросан джинджифил за добро храносмилане

Пригответе захаросан джинджифил за добро храносмилане - изображение

Джинджифилът е супер храна, богата на активни вещества с противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Коренът на растението е добре познат в народната медицина, като се използва за подобряване на храносмилането, подсилване на имунитета и облекчаване на симптомите на настинка и грип.

Всъщност джинджифилът е една от най-ефикасните натурални добавки, които можем да приемаме при проблеми с храносмилането. Той се използва при показания като газове, болка, киселини и раздразнен стомах. Въпреки че е толкова полезен, силният му лютив вкус кара много хора да го избягват. За да се възползвате от лечебните му свойства, без да се налага да го консумирате в суров, опитайте една лесна идея за приготвяне на захаросан джинджифил.

Захар и джинджифилТази вкусна закуска може да използвате за насърчаване на храносмилането, стимулиране на имунитета, както и при симптоми на гадене или прилошаване по време на път. Освен това нарязан на ситно може да бъде полезна добавка към сладкиши и бисквити. За приготвянето му имате нужда от следните съставки:

  • 450 грама корен от джинджифил
  • 450 грама захар
  • 5 чаши вода

Обелване и нарязване

1. Първо обелете кората на джинджифила. След това използвайте широко ренде или нож, за да го нарежете на тънки парчета с дебелина около 3 милиметра.

2. Напълнете малка тенджера с 5 чаши вода, поставете в нея нарязания джинджифил и пуснете котлона на средна степен. Покрийте съда с капак и оставете парчетата да се варят около 35 минути, докато омекнат.

Варене
3. Използвайте решето, за да ги прецедите. Запазете 1/4 чаша от водата в тенджерата.

4. Претеглете сварения джинджифил и вземете същото количество захар. Върнете нарязаните парчета и захарта в тенджерата с водата. Пуснете котлона на средна степен и разбърквайте често, докато течността заври.

5. След това намалете огъня и оставете за около 20 минути. Свалете от котлона, когато захарният сироп почти се е изпарил и захарта започва да кристализира.

 Захаросване на джинджифила

6. Извадете джинджифила и го разстелете в тава, покрита с хартия за печене. Използвайте шпатула, за да разделите слепналите парченца.

7. След като е напълно изстинал, може да го поставите в бурканче и да го съхранявате за около 2 седмици. Захаросаният джинджифил е подходящ за директна консумация и добавка към печени сладкарски изделия.

Буркан със захаросан джинджифил

Редактор: Гергана Стоева
Източници: onegoodthingbyjillee.com
Снимки: onegoodthingbyjillee.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиЛайфстайлАлт. медицинаИсторияХранене при...СнимкиЛюбопитноБотаникаДиетиЛеченияЗаболявания (МКБ)СимптомиФизиологияСпортИзследвания