Пригответе захаросан джинджифил за добро храносмилане
Джинджифилът е супер храна, богата на активни вещества с противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Коренът на растението е добре познат в народната медицина, като се използва за подобряване на храносмилането, подсилване на имунитета и облекчаване на симптомите на настинка и грип.
Всъщност джинджифилът е една от най-ефикасните натурални добавки, които можем да приемаме при проблеми с храносмилането. Той се използва при показания като газове, болка, киселини и раздразнен стомах. Въпреки че е толкова полезен, силният му лютив вкус кара много хора да го избягват. За да се възползвате от лечебните му свойства, без да се налага да го консумирате в суров, опитайте една лесна идея за приготвяне на захаросан джинджифил.
Тази вкусна закуска може да използвате за насърчаване на храносмилането, стимулиране на имунитета, както и при симптоми на гадене или прилошаване по време на път. Освен това нарязан на ситно може да бъде полезна добавка към сладкиши и бисквити. За приготвянето му имате нужда от следните съставки:
- 450 грама корен от джинджифил
- 450 грама захар
- 5 чаши вода

1. Първо обелете кората на джинджифила. След това използвайте широко ренде или нож, за да го нарежете на тънки парчета с дебелина около 3 милиметра.
2. Напълнете малка тенджера с 5 чаши вода, поставете в нея нарязания джинджифил и пуснете котлона на средна степен. Покрийте съда с капак и оставете парчетата да се варят около 35 минути, докато омекнат.

3. Използвайте решето, за да ги прецедите. Запазете 1/4 чаша от водата в тенджерата.
4. Претеглете сварения джинджифил и вземете същото количество захар. Върнете нарязаните парчета и захарта в тенджерата с водата. Пуснете котлона на средна степен и разбърквайте често, докато течността заври.
5. След това намалете огъня и оставете за около 20 минути. Свалете от котлона, когато захарният сироп почти се е изпарил и захарта започва да кристализира.

6. Извадете джинджифила и го разстелете в тава, покрита с хартия за печене. Използвайте шпатула, за да разделите слепналите парченца.
7. След като е напълно изстинал, може да го поставите в бурканче и да го съхранявате за около 2 седмици. Захаросаният джинджифил е подходящ за директна консумация и добавка към печени сладкарски изделия.

Редактор: Гергана Стоева
Източници: onegoodthingbyjillee.com
Снимки: onegoodthingbyjillee.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА ДЖИНДЖИФИЛ 50 мл
БЪЗ (ПЛОД) И ДЖИНДЖИФИЛ СИРОП ЗА РАЗРЕЖДАНЕ 285 мл ЗДРАВНИЦА
СУОНСЪН КОРЕН ОТ ДЖИНДЖИФИЛ капсули 540 мг * 100
ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЕНЗИМИ капсули * 30 VIRIDIAN
НЕЙЧЪРС ЕЙД ЕКСТРАКТ ОТ ДЖИНДЖИФИЛ таблетки 500 мг * 90
НАТУРАЛАКС 3 капсули 410 мг * 20 NATURE'S WAY
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- Превенция и лечение на болести
- Натурални средства срещу газове и подут корем
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Алтернативно лечение на забавена чревна перисталтика
- Червено френско грозде, Касис
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Мушмула
- Домашно лечение на диспепсия - лошо храносмилане
- При стомашно разстройство пийте сок от нар
- Билки и алтернативни средства след отстраняване на жлъчния мехур
- Див кимион, Лагеция, Обикновен див кимион
Коментари към Пригответе захаросан джинджифил за добро храносмилане