Пригответе 3 лесни сладкиша в чаша
Знаете ли, че може да приготвите невероятен десерт само за 2 минути? Всичко, от което се нуждаете, са няколко основни продукта, чаша и микровълнова фурна. Ако използвате обикновена фурна, ще са ви нужни 15 минути за печене при 180 градуса.
Лесно е тези десерти да бъдат не само вкусни, но и полезни. За брашно може да използвате различни пълнозърнести алтернативи, лимец или ръж. Като подсладител добавете кафява захар, а освен това може да заместите с мед или фруктоза. За наситен какаов вкус и добра доза антиоксиданти пригответе с черен шоколад и малко бадеми. Ако искате да добавите хрупкави бисквити, има богат избор от пълнозърнести видове, а дори и бисквитки без захар, консерванти и изкуствени добавки.
1. Едноминутно шоколадово брауни
- 2 супени лъжици какао на прах
- 3 супени лъжици брашно
- 1/8 чаена лъжица сол
- 2-3 чаени лъжици захар
- 1/4 чаена лъжица сода бикарбонат
- 2 чаени лъжици олио или кокосово масло (вместо мазнина може да използвате намачкан банан)
- 3 чаени лъжици мляко
- 1/2 чаена лъжица ванилия
* По желание може да добавите натрошени ядки, парченца шоколад, кокосови или портокалови стърготини.
Приготвяне: Смесете добре съставките, добавете малко течност, разбъркайте и пресипете в чаша. Поставете в микровълнова за 30-40 секунди или загрейте фурната на 180 градуса и печете за максимум 15 минути.
2. Лесна бисквитена „торта”
- 1/4 чаена чаша натрошен шоколад
- 3 супени лъжици мляко
- 3 супени лъжици брашно
- 1/4 чаена лъжица сода бикарбонат
- 1/2 супена лъжица олио или друга мазнина
- 2 натрошени бисквити (оригиналната рецепта е с бисквити „Орео”)
Приготвяне: Смесете шоколада и млякото и пуснете в микровълновата за 40 секунди. Разбъркайте, докато шоколадът напълно се разтвори. Добавете брашното, содата и мазнината и разбъркайте. Пуснете в микровълновата за 1 минута.
3. Овесен сладкиш с шоколад
- 3 супени лъжици мляко
- 1 супена лъжица олио
- 1 супена лъжица захар
- 3 супени лъжици брашно
- 1½ фини овесени ядки
- 1 супена лъжица натрошени ядки
- 1/4 чаена лъжица сода бикарбонат
- 1/8 чаена лъжица сол
- 1 супена лъжица течен шоколад
- 1/4 чаена лъжица канела по желание
Приготвяне: Първо смесете млякото, мазнината и захарта, после разбъркайте с брашното и сложете другите съставки. Най-накрая добавете шоколада, като го поставите най-отгоре и леко притиснете, така че частично да потъне. Пуснете за 30 секунди, след това оставете за още 30-40 секунди, докато горната част стане суха и изпечена.
Редактор: Гергана Стоева
Източници: Source: chocolatecoveredkatie.com / kirbiecravings.com / thekitchn.com
Снимки: theironyou.com / chocolatecoveredkatie.com / kirbiecravings.com / thekitchn.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ПОСТАВКА СЪС СЛАДКИШИ BJ187
БИГДЖИГС ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ НА СЛАДКИШИ BJ487
ЗОЯ БИО КАКАОВА ПАСТА ЧИПС 150 г
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Ябълков сладкиш с грис
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Сладкиш с мандарини и филирани бадеми
- Ябълков сладкиш с млечен крем
Коментари към Пригответе 3 лесни сладкиша в чаша