Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Пригответе 3 лесни сладкиша в чаша

Пригответе 3 лесни сладкиша в чаша

Пригответе 3 лесни сладкиша в чаша - изображение

Знаете ли, че може да приготвите невероятен десерт само за 2 минути? Всичко, от което се нуждаете, са няколко основни продукта, чаша и микровълнова фурна. Ако използвате обикновена фурна, ще са ви нужни 15 минути за печене при 180 градуса.

Лесно е тези десерти да бъдат не само вкусни, но и полезни. За брашно може да използвате различни пълнозърнести алтернативи, лимец или ръж. Като подсладител добавете кафява захар, а освен това може да заместите с мед или фруктоза. За наситен какаов вкус и добра доза антиоксиданти пригответе с черен шоколад и малко бадеми. Ако искате да добавите хрупкави бисквити, има богат избор от пълнозърнести видове, а дори и бисквитки без захар, консерванти и изкуствени добавки.

1. Едноминутно шоколадово брауни

Шоколадово брауни

  • 2 супени лъжици какао на прах
  • 3 супени лъжици брашно
  • 1/8 чаена лъжица сол
  • 2-3 чаени лъжици захар
  • 1/4 чаена лъжица сода бикарбонат
  • 2 чаени лъжици олио или кокосово масло (вместо мазнина може да използвате намачкан банан)
  • 3 чаени лъжици мляко
  • 1/2 чаена лъжица ванилия

* По желание може да добавите натрошени ядки, парченца шоколад, кокосови или портокалови стърготини.

Приготвяне: Смесете добре съставките, добавете малко течност, разбъркайте и пресипете в чаша. Поставете в микровълнова за 30-40 секунди или загрейте фурната на 180 градуса и печете за максимум 15 минути.

2. Лесна бисквитена „торта”

Бисквитена торта

  • 1/4 чаена чаша натрошен шоколад
  • 3 супени лъжици мляко
  • 3 супени лъжици брашно
  • 1/4 чаена лъжица сода бикарбонат
  • 1/2 супена лъжица олио или друга мазнина
  • 2 натрошени бисквити (оригиналната рецепта е с бисквити „Орео”)

Приготвяне: Смесете шоколада и млякото и пуснете в микровълновата за 40 секунди. Разбъркайте, докато шоколадът напълно се разтвори. Добавете брашното, содата и мазнината и разбъркайте. Пуснете в микровълновата за 1 минута.

3. Овесен сладкиш с шоколад

Овесен сладкиш

  • 3 супени лъжици мляко
  • 1 супена лъжица олио
  • 1 супена лъжица захар
  • 3 супени лъжици брашно
  • 1½ фини овесени ядки
  • 1 супена лъжица натрошени ядки
  • 1/4 чаена лъжица сода бикарбонат
  • 1/8 чаена лъжица сол
  • 1 супена лъжица течен шоколад
  • 1/4 чаена лъжица канела по желание

Приготвяне: Първо смесете млякото, мазнината и захарта, после разбъркайте с брашното и сложете другите съставки. Най-накрая добавете шоколада, като го поставите най-отгоре и леко притиснете, така че частично да потъне. Пуснете за 30 секунди, след това оставете за още 30-40 секунди, докато горната част стане суха и изпечена.

Редактор: Гергана Стоева
Източници: Source: chocolatecoveredkatie.com / kirbiecravings.com / thekitchn.com
Снимки: theironyou.com / chocolatecoveredkatie.com / kirbiecravings.com / thekitchn.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиРецептиСнимкиЛюбопитноХрани и ястияПсихологияХранене при...СпортИнтервютаНовиниФизиологияАлт. медицинаЛеченияТестовеСпециалистиДиети