Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Приложете 7 трика за подобряване на здравето

Приложете 7 трика за подобряване на здравето

Приложете 7 трика за подобряване на здравето - изображение

Човешкото тяло е загадъчна и понякога доста странна система. Някои проблеми могат да се появят съвсем внезапно и също толкова бързо да изчезнат. Съществуват трикове за контролиране на тялото, които са наистина изненадващи. Това са някои от тях.

  • Почешете ухото си, за да облекчите възпаленото гърло

Консумацията на горещ чай и промиването на устната кухина със солена вода могат да бъдат от полза, но има и други далеч по-малко познати методи за облекчаване на възпаленото гърло, като например почесването по ухото. Отоларинголози твърдят, че сърбежът на ушите стимулира нервните окончания в съответните области чрез създаване на спазъм в мускулите на гърлото.

  • Измийте лицето си със студена вода, за да се успокоите

Ако се чувствате сякаш "нервите ви са опънати до краен предел", просто изплакнете лицето си със студена вода. Това трябва да се направи за кратко време, за да може да задържите дъха си и да "охладите" нервните рецептори. Консумацията на студена вода също има подобен ефект.

  • Кашляйте, за да превъзмогнете страха от инжекция

Някои хора изпитват ужас от биенето на инжекции. Затова следващия път, преди медицинската сестра да ви е прободе с иглата, се изкашляйте силно. По този начин (макар и за кратно) ще може да отклоните вниманието си от болката.

  • Отпушете носа си само за 20 секунди

Докоснете небцето си с език и притиснете най-горната част на носа, разположена между веждите, с помощта на палец и показалец. Задръжте тази позиция в продължение на 20 секунди, след което поемете дълбоко въздух.

  • Предотвратете белезите от изгаряния само с едно докосване

Ако изгорите кожата си, не поставяйте лед, обвит в парче плат, върху засегнатото място, а просто го притиснете с помощта на пръсти. По този начин ще може да нормализирате температурата в съответната част от тялото.

  • Облекчете зъбобола като поставите лед между палеца и показалеца

Този трик е особено полезен за тези, които страдат от чувствителни зъби. Поставете торбичка с лед върху ръцете си, след което я преместете между палеца и показалеца. В тази област са разположени нервни окончания, които преминават през лицето и изпращат сигнал за облекчаване на болката.

  • Върнете естествения ритъм на живот като духнете към палеца си

Чувствате се нервни и неспокойни? Това може и да ви звучи странно, но ако духнете с уста към палеца си вие моментално ще се успокоите. Палецът е отговорен за т.н. блуждаещ нерв, който представлява връзка между ума и тялото.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиБотаникаЛюбопитноАлтернативна медицинаЛайфстайлПсихологияКлинични пътекиИсторияЛеченияСпортЗаведенияХранене при...СнимкиМедицински изследванияНовиниСпециалистиФизиологияНормативни актовеНаправления в медицинатаСоциални грижиОрганизацииПроизводители