Пържен патладжан и печен патладжан - как да ги приготвим здравословно и лесно?

Едни от традиционните ястия, които присъстват на българската трапеза, са тези с патладжан. Този зеленчук има лечебно действие, защото намалява нивото на холестерин в кръвта, а пектинът в него улеснява пречистването на организма от токсините. Патладжанът е богат и на минерали като фосфор, калций, калий, желязо, магнезий и др. Съдържа също витамин C, PP, провитамин A и витамини от група B. За да се възползваме от полезните му свойства обаче, трябва да го приготвим по здравословен начин, т.е. без мазнина.
Ако все пак държите на познатия вкус на пържен патладжан, ето един съвет от нас. Нарязаните на филийки и подсолени патладжани за пържене не попиват много мазнина, ако се оставят за 2 часа в хладилник.
Печеният патладжан за кьопоолу пък се пуска още горещ в силно подсолена вода за десетина минути. След това се обелва лесно и се оставя да се отцеди в гевгир.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КРЪГЛА ПЛОЧА ОТ ХИМАЛАЙСКА СОЛ С ДЪРВЕНА ПОДЛОЖКА Ф 17.5 х 3 см
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
МУЛТИКУКЪР OLLA С 24-часов ТАЙМЕР
Безплатна доставка за България!ПЛОЧА ОТ ХИМАЛАЙСКА СОЛ 20 х 20 х 4 мм
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- 10 невероятни ползи от черешите за нашето здраве
- Интимно здраве на жената - какво знаем?
- И билките имат странични ефекти
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Сухарите вредят на здравето?
- Методи за лечение на анорексия
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
Коментари към Пържен патладжан и печен патладжан - как да ги приготвим здравословно и лесно?