Пържен патладжан и печен патладжан - как да ги приготвим здравословно и лесно?
Едни от традиционните ястия, които присъстват на българската трапеза, са тези с патладжан. Този зеленчук има лечебно действие, защото намалява нивото на холестерин в кръвта, а пектинът в него улеснява пречистването на организма от токсините. Патладжанът е богат и на минерали като фосфор, калций, калий, желязо, магнезий и др. Съдържа също витамин C, PP, провитамин A и витамини от група B. За да се възползваме от полезните му свойства обаче, трябва да го приготвим по здравословен начин, т.е. без мазнина.
Ако все пак държите на познатия вкус на пържен патладжан, ето един съвет от нас. Нарязаните на филийки и подсолени патладжани за пържене не попиват много мазнина, ако се оставят за 2 часа в хладилник.
Печеният патладжан за кьопоолу пък се пуска още горещ в силно подсолена вода за десетина минути. След това се обелва лесно и се оставя да се отцеди в гевгир.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
ЛАЙКА ПОДВИЖЕН УРЕД ЗА НИСКОТЕМПЕРАТУРНО ГОТВЕНЕ ТЕРМОЦИРКУЛАТОР SOUS-VIDE SVC107
Безплатна доставка за България!ОСТРОВИТ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ МАСЛО 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ЗОЯ БИО КОКОСОВО БРАШНО 400 гр.
РЕКС ЛОНДОН ДЕТСКА ГОТВАРСКА ПРЕСТИЛКА - КОСМОС 28918
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Гарциния камбоджа, Индийска ягодка
- И билките имат странични ефекти
- Методи за лечение на анорексия
- Гласът издава проблемите на тялото
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Дихателни упражнения
- Витамин К
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- 10 невероятни ползи от черешите за нашето здраве
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
Коментари към Пържен патладжан и печен патладжан - как да ги приготвим здравословно и лесно?