Начало Съвети Здрав дух Общуване Разберете дали някой ви лъже чрез тези 10 начина

Разберете дали някой ви лъже чрез тези 10 начина

Разберете дали някой ви лъже чрез тези 10 начина - изображение

Това са няколко лесни начина, чрез които може да разберете дали някой ви лъже или ви казва истината. Затова нека да зададем необходимите въпроси и да видим как този човек отговаря на тях.

1. Неясни отговори.

Ако човек ви даде неясен отговор, това може да бъде признак на лъжа. Опитайте се да накарате индивида да се придържа към темата. Трябва да получите директен отговор. Обикновено "да" или "не" е верният.

2. Фалшив смях.

Ако човекът, с когото говорите, се опитва да се засмее, най-вероятно ви лъже. Някой, който иска да ви измами, е способен на всичко, за да ви накара да се усмихнете. Този индиректен признак на лъжа може да ви обезоръжи и да направи разговори по-малко сериозен.

3. Прекомерна почтеност.

Един от признаците на лъжата е преувеличената почтеност. Човек може да ви обещае и дори да ви се закълне, че няма нищо общо със ситуацията. Не вярвайте на тези думи.

4. Съчувствие.

Най-трудната част е да не вярвате на никой, който се опитва да ви съчувства. Ако показва съчувствие, не му се връзвайте. Той може да се опитва да ви измами.

5. Отговор на въпрос с въпрос.

Някой, който иска да ви измами, няма да ви даде директен отговор. Той може да се опита да ви зададе още въпроси. Не забравяйте, че отговорът на въпрос с въпрос е ясен признак на лъжа.

6. Вцепеняване.

Вцепеняването, нежеланието за даване на отговор, дългата пауза... Това са ясни признаци на лъжа, особено ако въпросът, който задавате, е много лесен. Така че, ако човек е изненадан в продължение на 2-3 секунди, след като разбере вашия проблем, вероятно той е виновен за неговото възникване.

7. Уан мен шоу.

Ако човек "преиграва", то най-вероятно е виновен. Емоциите на хората се променят доста бърза. Обикновено те траят не повече от 6-10 секунди. Въпреки това, ако човекът не е искрен, Той може да се прави на изненадан за по-дълъг период от време, за да ви убеди.

8. Враждебност.

Враждебният тон или обидите са ясен признак на лъжа. Не се предавайте, защото човекът също може и да бъде сериозен. Опитайте се да направите разговора по-спокоен и след това отново задайте своя въпрос.

9. Повтаряне на въпроса.

Ако човек повтаря въпроса няколко пъти, той определено лъже. И изглежда нелепо. Сега не може да ви мами.

10. Избягване на отговора. 

Ако човек се опитва да избегне отговора, като ви предоставя прекалено оскъдна информация или се опитва да смени темата, той най-вероятно се опитва да "се измъкне от местопрестъплението". Обърнете внимание дали все още говорите за съответния проблем или за нещо съвсем различно.

Освен това може да проследите изражението на лицето. Ето как да разкриете лъжците с помощта на няколко детайла:

  • Постоянното преглъщане, кашлицата и скованото изражение са ясни признаци, които подсказват, че човекът се притеснява да не бъде хванат.
  • Асиметрично лице. Когато сте спокойни, изражението на вашето лице винаги е симетрично. И ако една част от него е по-активна, това означава, че емоциите са фалшиви. 
  • Очите се движат от едната посока към другата. Ако човекът, с когото говорите, не е срамежлив, тогава той вероятно ви лъже. 
  • Очите гледат в горния десен ъгъл. Това означава, че човекът се опитва да контролира нещата. 
  • Докосване не лицето, челото или врата. Ясен признак, че някой се опитва да се скрие от вас. 
  • Търкане на носа, клепачите или меката част на ушите
  • Гледане надолу и клатене на глава. 
  • Поставяне на пръсти върху устните. Това е отчаян жест. Той означава, че човек несъзнателно иска да разрие истината.

Какво ще кажете за този мъж?

Ако човек се усмихва искрено, неговите очи също се усмихват. Така че, ако той наистина се забавлява, може да забележите фини бръчици по лицето в зоната около очите. Те трябва да бъдат леко притворени.

А за тези момичета?

Да, те са красиви, но не трябва да съдим само по външния вид. Лъжците могат да бъдат много убедителни, затова използвайте нашите съвети, за да разберете истината.

И още нещо!

Бъдете внимателни и не правете грешки. Дори да забележите два или повече признака, това не означава обезателно, че човекът се опитва да ви измами. Наблюдавайте и слушайте внимателно. Само когато сте сигурни, че забелязвате поне 5 признака в неговото поведение, трябва да помислите, дали той не ви лъже. Късмет!

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.thebalance.com
По статията работи: Маргарита Добрева

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияСнимкиРецептиЛайфстайлЗдравни съветиСпортЛюбопитноТестове