Спрете да вярвате в тези 10 мита за виното
 
    Съществуват многобройни правила, които трябва да следваме при избор на вино и ние сляпо вярваме в тях - напразно. Това са някои от най-популярните митове за тази алкохолна напитка. Вижте кои са те, за да може да избирате виното по ваш собствен вкус.
1. Скъпото вино е качествено.
 
Хората са склонни да мислят, че високата цена означава по-добро качество, но това невинаги е така. Добрите производители често разполагат с достъпни вина, които по никакъв начин не отстъпват на скъпите.
2. Виното се прави от един сорт грозде.

Съществува мнение, което гласи, че едносортовото вино е по-добро. Въпреки това, комбинацията от различни сортове допринася за по-наситен аромат и вкус.
3. Виното е фалшиво, ако е запечатано с капачка.

Друг мит е, че виното, запечатано с капачка, е фалшиво. В действителност, много производители предпочитат този начин на затваряне поради две основни причини: 1) капачката намалява производствената цена; 2) за разлика от конвенционалните тапи, бактериите не могат да обитават горната част на винтовете.
4. Полусладките вина са висококачествени.

Някои производители твърдят, че полусладките вина са еквивалентни на сухите или полусухите. Всъщност, захарта се използва, за да прикрие техните недостатъци.
5. Сорт вино може да се съчетае с определен вид храна.

Има хора, които смятат, че сорт вино трябва да се съчетава с определен вид храна, но защо да се ограничавате? Експериментирайте, за да намерите своите собствени нови комбинации!
6. Добрите вина са обозначени с ярки етикети.

Високата конкурентоспособност на пазара принуждава някои производители да търсят нови решения, за да мотивират клиентите да купуват тяхната стока. Яркият етикет е само маркетингов елемент и качеството на виното не зависи от него.
7. Образуването на утайка означава, че виното е оцветено.

Мнозина са сигурни, че образуването на утайка върху дъното на чаша с вино е знак за допълнителни оцветители и ниско качество. Всъщност, тя означава, че напитката не е била филтрирана по време на производство и е 100% естествена.
8. Вкусът на виното се подобрява с годините.

Това е широко разпространен мит. В действителност, много малък процент от вината се подобряват с възрастта. За повечето от тях отлежаването е напълно забранено.
Източник: www.brightside.me
Снимка: www.independent.co.uk
По статията работи: Маргарита Добрева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
FUN WINE ЧЕРВЕНА САНГРИЯ 5.5% 750 мл
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
FUN WINE ОТВАРАЧКА / ЗАТВАРАЧКА ЗА ВСИЧКИ ВИДОВЕ КЕНОВЕ
ВИНО БАРБЕРА СУПЕРИОРЕ ЧЕРВЕНО 750 мл.
НАУ ФУДС МЕГА РЕСВЕРАТРОЛ капсули 200 мг * 120
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Бяло вино – ползи и вреди за здравето
- Червеното вино благоприятства поддържането на добро чревно здраве
- Мандраке, Мандрагора
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Силата на червеното вино
- Карамелизиран лук с масло и вино
- Свински пържоли с гъби и лук на тиган
- Червеното вино топи килцата и намалява кръвната захар
- Бързи бонбони от бяло вино и желатин
- Задушено пилешко филе с бяло вино, лимони и каперси





 
             
             
             
             
             
            
Коментари към Спрете да вярвате в тези 10 мита за виното