Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Спрете да вярвате в тези 10 мита за виното

Спрете да вярвате в тези 10 мита за виното

Спрете да вярвате в тези 10 мита за виното - изображение

Съществуват многобройни правила, които трябва да следваме при избор на вино и ние сляпо вярваме в тях - напразно. Това са някои от най-популярните митове за тази алкохолна напитка. Вижте кои са те, за да може да избирате виното по ваш собствен вкус.

1. Скъпото вино е качествено.

 

Хората са склонни да мислят, че високата цена означава по-добро качество, но това невинаги е така. Добрите производители често разполагат с достъпни вина, които по никакъв начин не отстъпват на скъпите.

2. Виното се прави от един сорт грозде.

Съществува мнение, което гласи, че едносортовото вино е по-добро. Въпреки това, комбинацията от различни сортове допринася за по-наситен аромат и вкус.

3. Виното е фалшиво, ако е запечатано с капачка.

Друг мит е, че виното, запечатано с капачка, е фалшиво. В действителност, много производители предпочитат този начин на затваряне поради две основни причини: 1) капачката намалява производствената цена; 2) за разлика от конвенционалните тапи, бактериите не могат да обитават горната част на винтовете.

4. Полусладките вина са висококачествени.

Някои производители твърдят, че полусладките вина са еквивалентни на сухите или полусухите. Всъщност, захарта се използва, за да прикрие техните недостатъци.

5. Сорт вино може да се съчетае с определен вид храна.

Има хора, които смятат, че сорт вино трябва да се съчетава с определен вид храна, но защо да се ограничавате? Експериментирайте, за да намерите своите собствени нови комбинации!

6. Добрите вина са обозначени с ярки етикети.

Високата конкурентоспособност на пазара принуждава някои производители да търсят нови решения, за да мотивират клиентите да купуват тяхната стока. Яркият етикет е само маркетингов елемент и качеството на виното не зависи от него.

7. Образуването на утайка означава, че виното е оцветено.

Мнозина са сигурни, че образуването на утайка върху дъното на чаша с вино е знак за допълнителни оцветители и ниско качество. Всъщност, тя означава, че напитката не е била филтрирана по време на производство и е 100% естествена.

8. Вкусът на виното се подобрява с годините.

Това е широко разпространен мит. В действителност, много малък процент от вината се подобряват с възрастта. За повечето от тях отлежаването е напълно забранено.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.independent.co.uk
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

4.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлХрани и ястияЗдравни съветиНовиниСнимкиРецептиЛюбопитноАлт. медицинаВидеоЕ-тата в хранитеПроизводителиИсторияБотаника