Начало Съвети Здраво тяло Превенция и лечение на болести Срещу анемия консумирайте листа от червено цвекло

Срещу анемия консумирайте листа от червено цвекло

Срещу анемия консумирайте листа от червено цвекло  - изображение
Желязото е основен компонент на хемоглобина, който пренася кислорода от белите дробове до клетките и тъканите. Доказано е, че листата на червеното цвекло са ценен източник на този минерал и имат по-висока хранителна стойност от самото цвекло. Ето защо тези листни зеленчуци могат да сведат до минимум риска от анемия.
 
В допълнение листата от цвекло са с високо съдържание на магнезий и натрий, като първият минерал се грижи за здравето на сърцето, намалява риска от диабет тип 2 и стимулира костната здравина, докато натрият спомага за балансиране на водния баланс в организма и подобрява функционирането на нервната система.
 
Допълнителен съвет: Ако сте се снабдили с по-голямо количество листа от цвекло, ги замразете, за да ги използвате за зеленчуков бульон, вместо да ги изхвърляте.
 
Източник: onlyfoods.net

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиБотаникаХрани и ястияРецептиЛюбопитноДиетиАлтернативна медицинаХранене при...СнимкиИсторияЛайфстайлЗдравни проблемиЛеченияМедицински изследванияКлинични пътекиСпециалисти