Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Станете експерт в кухнята с тези 11 хитри трика

Станете експерт в кухнята с тези 11 хитри трика

Станете експерт в кухнята с тези 11 хитри трика - изображение

Само истинските майстори в кухнята могат да нарежат ябълка без нож, да обелят яйце само с едно движение и да предотвратят сълзенето на очите от обработката на лук. Те знаят всички кухненски трикове и е истинско удоволствие за тях да ги споделят с вас.

1. Направете капки от кисело мляко.


Капките от кисело мляко са вкусни, здравословни и особено предпочитани от децата. Те са лесни за приготвяне: изсипете киселото мляко в найлонова торба или спринцовка за сладкарски изделия, наредете капките върху хартия за готвене и ги оставете във фризера за час.

2. Нарежете лук, без да пророните една сълза.


Не позволявайте на лука да ви просълзи отново. Оставете го във фризера за 15 минути, преди да започнете да го режете.

3. Обелете яйце за секунди.


Сварените яйца могат да бъдат обелени лесно, ако поставите парче лимон в тенджерата, преди да започнете да ги варите. Между другото 1/2 чаена лъжица сода за хляб има същия ефект.

4. Пригответе печива без яйца.


Ако искате да изпечете кифли или сладкиши, но изведнъж осъзнавате, че сте изчерпали яйцата в хладилника, тогава използвайте банан: 1 яйце = 1/2 банан. Вкусът няма да бъде лош със сигурност.

5. Направете си перфектно кафе.


Този трик е подходящ за всички любители на кафе и за тези, които просто не могат да се събудят рано сутрин, без чаша прясно сварено еспресо. Добавете щипка сол и канела към мляното кафе преди варене. Солта помага да се отървете от горчивината на зърната, а канелата придава невероятен вкус.

6. Разделете ябълката на половина без нож.


Ако разполагате само с една ябълка и двама консуматора, тук има един лесен трик да разделите желания плод на половина:

  • Отстранете дръжката на плода.
  • Вземете ябълката в ръце и започнете да я въртите, докато намерите удобна позиция за вашия пръст.
  • Притиснете плода с ръце, натиснете го навътре и той лесно ще се раздели на две части.

7. Обелете чесън за секунди.


За да спестите време в белене на чесън, просто поставете зеленчука в микровълновата за 15 секунди, след което премахнете люспите от него.

8. Изберете най-вкусните чушки.


При закупуване на чушка обърнете внимание на нейния долен край. Ако забележите 3 издутини, то тогава тя е "мъжка", но ако издутините са 4, тя е "женска". "Женските" чушки са по-сладки, затова е препоръчително да се консумират пресни. "Мъжките" чушки са по-твърди и имат по-наситен вкус. Те са чудесна съставка за различни видове ястия.

9. Разрежете сладкиш без нож.


Може да използвате конец за зъби за бързо разрязване на торти или рула на равни части.

10. Заместете пържените картофи с печени.


Ако мислите, че няма нищо по-добро от пържените картофи, опитайте се да приготвите това. Направете малки разрези в картофите, поръсете ги със зехтин, поставете масло в прорезите и добавете сол и черен пипер на вкус. Оставете ги в предварително загрята фурна на 220°C за 40 минути. Картофите, приготвени по този начин, имат големи шансове да се превърнат във ваша любима храна.

11. Обелете картофите мигновено.


Ако не обичате да белите картофи, този трик е точно за вас:

  • Направете малки разрези в картофите.
  • Изсипете ги в тенджера и ги залейте с топла вода. 
  • Оставете ги на котлона и ги изчакайте, докато се сварят. 
  • Излейте врящата вода и напълнете тенджерата със студена. 
  • Вземете един картоф, издърпайте го от едната страна и го обелете.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.videos.aryzauq.tv

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиРецептиИнтервютаЛюбопитноСоциални грижиНовиниНормативни актове