С помощта на кламери и фурна си изпечете чушки, без да прегарят и без чушкопек
Ако нямате чушкопек, но искате да си приготвите вкусни и здравословни не пържени, а печени чушки, последвайте този съвет! Преместете скарата на най-високото ниво на фурната. После закачете за нея приготвените чушки за печене. За целта може да използвате кламери, като ги огънете така, че да образуват удобни кукички, с които да закачите дръжките на чушките. Не забравяйте отдолу да поставите съд, в който да капе сокът, отделящ от тях. Настройте фурната на 250 градуса и печете, докато люспата на чушките стане златиста и започне да се отделя.
По този начин предотвратявате тяхното прегаряне, тъй като те реално нямат допир до нагорещената повърхност на фурната. Освен това, тази изобретателна техника ще ви позволи да изпечете наведнъж много по-голям брой чушки, отколкото бихте могли с помощта на чушкопек. Може да използвате метода за всякакъв вид чушки, а защо не и за патладжани, стига да съобразите времето за приготвянето им с тяхната големина.
По идея на Йордан Канев, САЩ
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
ФИОННА BODY FIRMING АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО С ЛЮТА ЧУШКА И ЗЕЛЕНО КАФЕ 250 мл
АМРИТА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЛЮТА ЧУШКА 330 мл
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
НЕВРАКСИЛ гел 100 мл
НовМАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- 17 практични кулинарни техники, които ще ви помогнат в кухнята
- Люти чушки - полезни свойства и вреди
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Разширете тесните си обувки по 6 доказани метода
- Как да отстраним миризмата на загоряло?
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
- Как да освободим заседналите чаши, без да ги счупим?
Коментари към С помощта на кламери и фурна си изпечете чушки, без да прегарят и без чушкопек
Йордан Канев от САЩ, да си яде сварените по този начин, "вкусни" и "здравословни" чушки и да не дава акъл за България, където е измислена печената чушка!