Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Този кратък наръчник ще ви направи истински гуру на масажите

Този кратък наръчник ще ви направи истински гуру на масажите

Този кратък наръчник ще ви направи истински гуру на масажите  - изображение

Релаксиращият масаж не изисква някакви специални методи. Той лесно може да бъде приложен чрез следване на кратко ръководство, което сме приготвили за вас.

Първото, което трябва да направите, е да осигурите подходяща температура: в стаята не трябва да бъде прекалено горещо или студено. Обърнете внимание на факта, че тялото се изстудява по време на този процес. Най-добре е да правите масажа на твърда повърхност, като се фокусирате върху шията, раменете и гърба.

  • Стъпка 1:

Започнете с леки и масажиращи движения. Трябва да преминете от раменете към кръста и гърба. Движенията в раменете трябва да бъдат по-интензивни, но все още леки на този етап.

  • Стъпка 2:

Използвайте цялата си длан по време на процеса. Може да започнете увеличаване на движенията.

  • Стъпка 3:

Обърнете специално внимание на раменете, тъй като те са особено засегнати от заседналия начин на живот. Просто увеличете времето за масаж в тази област. Може да приложите техники за акупресура - леко притискане на определени точки.

  • Стъпка 4:

Не масажирайте гръбначния стълб в никакъв случай. Когато работите върху тази област, се движете по дължина на мускулните влакна.

  • Стъпка 5:

Всички видове масажи върху крайниците започват с леки и загряващи движения. Ако имате проблемни зони с локализирана болка, е необходимо да ги масажирате като ги притискате с помощта на възглавничките на ръцете (първо единият прасец, после другият).

  • Стъпка 6:

Основните изисквания за извършване на лицев масаж са: мускулите, върху които работите, трябва да бъдат максимално отпуснати; масажът се прави плавно, ритмично, бавно и безболезнено; движите се извършва по посока на мускулните влакна; когато масажирате кожата, може да я дръпнете леко и да я притиснете към лицевите кости.

Може да приключите масажа с леки потупвания или движения около гърба (от долу нагоре) с върха на пръстите. Това ще успокои кожата.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.pixabay.com

Още по темата:

3.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноИсторияЗдравни съветиАлтернативна медицинаСпортЛайфстайлНовиниСнимкиЛеченияБотаникаСпециалисти