Трикове, които трябва да знаем, когато печем месо
Освен задушеното, месото за печене също може да залеете вместо с вода или бульон - с вино. При печене на месо първите 20 минути фурната трябва да е гореща (250 - 270 ºC) до образуване на коричка, а след това се намалява (150 - 200 ºC). От време на време заливайте месото с вода, бульон, мазнина или вино, но задължително горещи, тъй като студената течност го прави жилаво. Подсолете месото по средата на печенето. Не допускайте то да прегаря, за да не се изгубят здравословните му качества! Добре е то да не се допира до дъното и стените на съда, в който се пече. За целта под него може да наредите извадените кости. Съдът за печене не бива да е плитък, за да не прегарят мазнината и сокът, които се отделят. А за да не прегаря самото месо, поставете във фурната малък съд с вода. Освен това в тавата може да сложите няколко глави обелен кромид лук, които после да поднесете за гарнитура. Печеното месо става крехко, ако поне 10 минути, преди да го извадите от фурната, го залеете с малко коняк, вино или бира.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!ЛАЙКА СТОЙКА ЗА СУШЕНЕ НА ПРЯСНА ПАСТА APM002
РЕКС ЛОНДОН ДЕТСКА ГОТВАРСКА ПРЕСТИЛКА - КОСМОС 28918
КФД НУТРИШЪН СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ С АРОМАТ НА ЧЕСЪН 201 гр.
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как и колко да варим различните видове месо
- 17 практични кулинарни техники, които ще ви помогнат в кухнята
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Разширете тесните си обувки по 6 доказани метода
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Как да отстраним миризмата на загоряло?
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
Коментари към Трикове, които трябва да знаем, когато печем месо