Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Трикове, които трябва да знаем, когато печем месо

Трикове, които трябва да знаем, когато печем месо

от 30 окт 2013г., обновено на 23 март 2017г.
Трикове, които трябва да знаем, когато печем месо - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Освен задушеното, месото за печене също може да залеете вместо с вода или бульон - с вино. При печене на месо първите 20 минути фурната трябва да е гореща (250 - 270 ºC) до образуване на коричка, а след това се намалява (150 - 200 ºC). От време на време заливайте месото с вода, бульон, мазнина или вино, но задължително горещи, тъй като студената течност го прави жилаво. Подсолете месото по средата на печенето. Не допускайте то да прегаря, за да не се изгубят здравословните му качества! Добре е то да не се допира до дъното и стените на съда, в който се пече. За целта под него може да наредите извадените кости. Съдът за печене не бива да е плитък, за да не прегарят мазнината и сокът, които се отделят. А за да не прегаря самото месо, поставете във фурната малък съд с вода. Освен това в тавата може да сложите няколко глави обелен кромид лук, които после да поднесете за гарнитура. Печеното месо става крехко, ако поне 10 минути, преди да го извадите от фурната, го залеете с малко коняк, вино или бира.

Още по темата:
  • Използвайте 13 полезни приложения на клечките за зъби, които ще улеснят живота ви Използвайте 13 полезни приложения на клечките за зъби, които ще улеснят живота ви
  • Разширете тесните си обувки по 6 доказани метода Разширете тесните си обувки по 6 доказани метода
  • Как да измерим кръвното налягане с пръстен, въженце и шивашки метър? Как да измерим кръвното налягане с пръстен, въженце и шивашки метър?
  • Как да освободим заседналите чаши, без да ги счупим? Как да освободим заседналите чаши, без да ги счупим?
4.0/5 3 оценки

Продукти свързани със СТАТИЯТА

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв.

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв.

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
850.00лв.

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34

Безплатна доставка за България!
КОПРИВА НА ПРАХ 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
10.80лв.

КОПРИВА НА ПРАХ 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО

УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СУПИ 1,6 л PETRA
239.00лв.

УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СУПИ 1,6 л PETRA

Безплатна доставка за България!
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ МАСЛО 100 мл
9.40лв.

БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ МАСЛО 100 мл

Коментари към Трикове, които трябва да знаем, когато печем месо

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Трикове, които трябва да знаем, когато печем месо
    www.framar.bg 
    на 13 June 2025 в 16:14
    Коментирайте "Трикове, които трябва да знаем, когато печем месо"

СТАТИЯТА е свързана към

  • Околна среда и бит
  • Хранене и готвене
  • Как и колко да варим различните видове месо
  • Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
  • Как да си приготвите оризово брашно?
  • Измиването на пилешкото месо преди готвене крие риск от разпръскване на опасни бактерии
  • Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
  • Разширете тесните си обувки по 6 доказани метода
  • Как да измерим кръвното налягане с пръстен, въженце и шивашки метър?
  • Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
  • Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
  • Направете си здравословен чипс от червена леща, домати и босилек
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 32 дни, 19 часа и 30 мин.

Защо урината ви мирише - 16 възможни причини и здравни проблеми

преди 70 дни, 1 час и 45 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 6 часа и 59 мин.

Фармацевтични дни на кариерата - 21 юни, 2025 година - НДК

преди 3 дни, 23 часа и 16 мин.

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 4 дни, 22 часа и 41 мин.

40 години от създаването на Excel ще отбележи международната конференция Bulgaria Excel Days 2025

преди 7 дни, 4 часа и 5 мин.
Всички

АНКЕТА

Готови ли сте у дома да полагате грижа за болен роднина?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

РАЗПРАШИТЕЛ ЗА ИНХАЛАТОР B.WELL WN-115K

УЕЙТ МЕНИДЖЪР ДРИНК МИКС С ПЛОДОВ ВКУС прах 170.7 г NATURE'S WAY

ИДЕАЛКО ЗАГРЯВАЩ КРЕМ 50 мл

БИОХЕРБА БРОМЕЛАИН + В6 капс. * 100

УЕЙТ МЕНИДЖЪР ДРИНК МИКС С ВКУС НА ЦИТРУСОВИ ПЛОДОВЕ саше * 7 NATURE'S WAY

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЛАВАНДУЛОВ СПИРТ 100 мл ХИМАКС ФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 13 юни 2025г. в 14:51:45

СЛИМ АКТИВ+ капсули * 60 ГРИЙН АКТИВ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 13 юни 2025г. в 14:46:46

ЕЛАКСА ФИБРИ саше * 12 ФОРТЕКС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 13 юни 2025г. в 14:46:08

ЛАВАНДУЛОВ СПИРТ 100 мл ХИМАКС ФАРМА

Коментар на: В.Кръстева от 13 юни 2025г. в 14:36:19

ЕЛАКСА ФИБРИ саше * 12 ФОРТЕКС

Коментар на: Елена от 13 юни 2025г. в 14:25:04
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival