Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Трикове, които трябва да знаем, когато печем месо

Трикове, които трябва да знаем, когато печем месо

от 30 окт 2013г., обновено на 23 март 2017г.
Трикове, които трябва да знаем, когато печем месо - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Освен задушеното, месото за печене също може да залеете вместо с вода или бульон - с вино. При печене на месо първите 20 минути фурната трябва да е гореща (250 - 270 ºC) до образуване на коричка, а след това се намалява (150 - 200 ºC). От време на време заливайте месото с вода, бульон, мазнина или вино, но задължително горещи, тъй като студената течност го прави жилаво. Подсолете месото по средата на печенето. Не допускайте то да прегаря, за да не се изгубят здравословните му качества! Добре е то да не се допира до дъното и стените на съда, в който се пече. За целта под него може да наредите извадените кости. Съдът за печене не бива да е плитък, за да не прегарят мазнината и сокът, които се отделят. А за да не прегаря самото месо, поставете във фурната малък съд с вода. Освен това в тавата може да сложите няколко глави обелен кромид лук, които после да поднесете за гарнитура. Печеното месо става крехко, ако поне 10 минути, преди да го извадите от фурната, го залеете с малко коняк, вино или бира.

Още по темата:
  • Използвайте 13 полезни приложения на клечките за зъби, които ще улеснят живота ви Използвайте 13 полезни приложения на клечките за зъби, които ще улеснят живота ви
  • Разширете тесните си обувки по 6 доказани метода Разширете тесните си обувки по 6 доказани метода
  • Как да измерим кръвното налягане с пръстен, въженце и шивашки метър? Как да измерим кръвното налягане с пръстен, въженце и шивашки метър?
  • Припомнете си 7 училищни трика, които още работят Припомнете си 7 училищни трика, които още работят
4.0/5 3 оценки

Продукти свързани със СТАТИЯТА

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв. / 7.52 €

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв. / 7.52 €

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
850.00лв. / 434.60 €

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34

Безплатна доставка за България!
ПЛОЧА ОТ ХИМАЛАЙСКА СОЛ 20 х 20 х 4 мм
33.60лв. / 17.18 €

ПЛОЧА ОТ ХИМАЛАЙСКА СОЛ 20 х 20 х 4 мм

НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
39.00лв. / 19.94 €

НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000

БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
19.95лв. / 10.20 €

БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл

Коментари към Трикове, които трябва да знаем, когато печем месо

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Трикове, които трябва да знаем, когато печем месо
    www.framar.bg 
    на 31 October 2025 в 00:14
    Коментирайте "Трикове, които трябва да знаем, когато печем месо"

СТАТИЯТА е свързана към

  • Околна среда и бит
  • Хранене и готвене
  • Как и колко да варим различните видове месо
  • Не използвайте тигана, ако незалепващото му покритие е надраскано
  • Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
  • Разширете тесните си обувки по 6 доказани метода
  • Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
  • Как да измерим кръвното налягане с пръстен, въженце и шивашки метър?
  • Как да си приготвите оризово брашно?
  • Как да отстраним миризмата на загоряло?
  • Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
  • Диета Карнивор - основана единствено на месо
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Как да различим вирусна от бактериална инфекция?Как да различим вирусна от бактериална инфекция?

Как да различим вирусна от бактериална инфекция?

от 30 окт 2025г.Прочети повече
Разработват ваксина срещу всички щамове на вируса, причиняващ птичи грипРазработват ваксина срещу всички щамове на вируса, причиняващ птичи грип

Разработват ваксина срещу всички щамове на вируса, причиняващ птичи грип

от 30 окт 2025г.Прочети повече
Експериментално лекарство помага при диабет и сърдечни нарушенияЕкспериментално лекарство помага при диабет и сърдечни нарушения

Експериментално лекарство помага при диабет и сърдечни нарушения

от 30 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 9 дни, 9 часа и 23 мин.

Клиниката по дерматология на ВМА - безплатни консултации ноември 25 - атопичен дерматит

преди 9 дни, 16 часа и 13 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще празнувате ли Хелоуин тази година?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява

Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява

от 21 март 2025г. Прочети повече
Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица) Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)

Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)

от 22 фев 2024г. Прочети повече
Готвенето като терапевтичен инструмент Готвенето като терапевтичен инструмент

Готвенето като терапевтичен инструмент

от 27 сеп 2021г. Прочети повече
Диета Карнивор - основана единствено на месо Диета Карнивор - основана единствено на месо

Диета Карнивор - основана единствено на месо

от 04 март 2021г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПРОБИОТИК МАКСИМУС капсули * 10 DOCTOR NATURE

АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY

ВИТАМИН D3 капсули * 90 DOCTOR NATURE

ХЕРБАЛЛАБ УРОДОР сироп 125 мл

ОСТЕОСИЛИТ таблетки 1110 мг * 30

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ХАЛОПЕРИДОЛ таблетки 1.5 мг * 50

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 30 окт 2025г. в 16:06:09

ИЗОПРИНОЗИН прах за перорален разтвор 1000 мг * 24

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 30 окт 2025г. в 16:05:28

СТРЕЗАМ капсули 50 мг * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 30 окт 2025г. в 16:01:44

ХАЛОПЕРИДОЛ таблетки 1.5 мг * 50

Коментар на: Георги от 30 окт 2025г. в 15:58:46

ИЗОПРИНОЗИН прах за перорален разтвор 1000 мг * 24

Коментар на: Иванова от 30 окт 2025г. в 15:41:41
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival