Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Трикове, които трябва да знаем, когато печем месо

Трикове, които трябва да знаем, когато печем месо

от 30 окт 2013г., обновено на 23 март 2017г.
Трикове, които трябва да знаем, когато печем месо - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Освен задушеното, месото за печене също може да залеете вместо с вода или бульон - с вино. При печене на месо първите 20 минути фурната трябва да е гореща (250 - 270 ºC) до образуване на коричка, а след това се намалява (150 - 200 ºC). От време на време заливайте месото с вода, бульон, мазнина или вино, но задължително горещи, тъй като студената течност го прави жилаво. Подсолете месото по средата на печенето. Не допускайте то да прегаря, за да не се изгубят здравословните му качества! Добре е то да не се допира до дъното и стените на съда, в който се пече. За целта под него може да наредите извадените кости. Съдът за печене не бива да е плитък, за да не прегарят мазнината и сокът, които се отделят. А за да не прегаря самото месо, поставете във фурната малък съд с вода. Освен това в тавата може да сложите няколко глави обелен кромид лук, които после да поднесете за гарнитура. Печеното месо става крехко, ако поне 10 минути, преди да го извадите от фурната, го залеете с малко коняк, вино или бира.

Още по темата:
  • Използвайте 13 полезни приложения на клечките за зъби, които ще улеснят живота ви Използвайте 13 полезни приложения на клечките за зъби, които ще улеснят живота ви
  • Разширете тесните си обувки по 6 доказани метода Разширете тесните си обувки по 6 доказани метода
  • Как да измерим кръвното налягане с пръстен, въженце и шивашки метър? Как да измерим кръвното налягане с пръстен, въженце и шивашки метър?
  • Как да освободим заседналите чаши, без да ги счупим? Как да освободим заседналите чаши, без да ги счупим?
4.0/5 3 оценки

Продукти свързани със СТАТИЯТА

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв.

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв.

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
850.00лв.

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34

Безплатна доставка за България!
КФД НУТРИШЪН СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ С АРОМАТ НА ЧЕСЪН 201 гр.
17.00лв.

КФД НУТРИШЪН СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ С АРОМАТ НА ЧЕСЪН 201 гр.

ЛАЙКА ПОДВИЖЕН УРЕД ЗА НИСКОТЕМПЕРАТУРНО ГОТВЕНЕ ТЕРМОЦИРКУЛАТОР SOUS-VIDE модел SVC107
340.00лв.

ЛАЙКА ПОДВИЖЕН УРЕД ЗА НИСКОТЕМПЕРАТУРНО ГОТВЕНЕ ТЕРМОЦИРКУЛАТОР SOUS-VIDE модел SVC107

Безплатна доставка за България!
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ РАПИЦА 250 мл
18.95лв.

БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ РАПИЦА 250 мл

Коментари към Трикове, които трябва да знаем, когато печем месо

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Трикове, които трябва да знаем, когато печем месо
    www.framar.bg 
    на 31 July 2025 в 07:31
    Коментирайте "Трикове, които трябва да знаем, когато печем месо"

СТАТИЯТА е свързана към

  • Околна среда и бит
  • Хранене и готвене
  • Как и колко да варим различните видове месо
  • Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
  • Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
  • Разширете тесните си обувки по 6 доказани метода
  • Как да измерим кръвното налягане с пръстен, въженце и шивашки метър?
  • Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
  • Как да си приготвите оризово брашно?
  • Как да освободим заседналите чаши, без да ги счупим?
  • Как да отстраним миризмата на загоряло?
  • Приложете този лесен метод за равномерно зреене на ананаса
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Експертиза на трайно намалена работоспособност ТЕЛК и ЛКК - какво трябва да знаете

преди 21 дни, 21 часа и 12 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 33 дни, 15 часа и 42 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 14 дни, 18 часа и 13 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 19 дни, 21 часа и 35 мин.

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 26 дни, 19 часа и 32 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 35 дни, 8 часа и 23 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

АВЕН ХИДРАНС ИНТЕНЗ РЕХИДРАТИРАЩ СЕРУМ 30 мл

АВЕН ТЕРМАЛНА ВОДА 50 мл

АВЕН СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН УЛТРА ФЛУИД SPF50 50 мл

АВЕН СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН СПРЕЙ SPF 50+ 200 мл

АВЕН СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ SPF 50+ 50 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

САЛОФАЛК гранули 1000 мг * 100

Коментар на: Диана Пингелова от 30 юли 2025г. в 17:10:42

ХОМЕОЖЕН 9 таблетки * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 30 юли 2025г. в 16:34:00

БЕТАСЕРК таблетки 16 мг * 60 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 30 юли 2025г. в 16:33:16

РЕВАЛИД капсули * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 30 юли 2025г. в 16:32:54

САЛОФАЛК гранули 1000 мг * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 30 юли 2025г. в 16:32:02
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival