Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Трикове, които трябва да знаем, когато печем месо

Трикове, които трябва да знаем, когато печем месо

от 30 окт 2013г., обновено на 23 март 2017г.
Трикове, които трябва да знаем, когато печем месо - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Освен задушеното, месото за печене също може да залеете вместо с вода или бульон - с вино. При печене на месо първите 20 минути фурната трябва да е гореща (250 - 270 ºC) до образуване на коричка, а след това се намалява (150 - 200 ºC). От време на време заливайте месото с вода, бульон, мазнина или вино, но задължително горещи, тъй като студената течност го прави жилаво. Подсолете месото по средата на печенето. Не допускайте то да прегаря, за да не се изгубят здравословните му качества! Добре е то да не се допира до дъното и стените на съда, в който се пече. За целта под него може да наредите извадените кости. Съдът за печене не бива да е плитък, за да не прегарят мазнината и сокът, които се отделят. А за да не прегаря самото месо, поставете във фурната малък съд с вода. Освен това в тавата може да сложите няколко глави обелен кромид лук, които после да поднесете за гарнитура. Печеното месо става крехко, ако поне 10 минути, преди да го извадите от фурната, го залеете с малко коняк, вино или бира.

Още по темата:
  • Използвайте 13 полезни приложения на клечките за зъби, които ще улеснят живота ви Използвайте 13 полезни приложения на клечките за зъби, които ще улеснят живота ви
  • Как да измерим кръвното налягане с пръстен, въженце и шивашки метър? Как да измерим кръвното налягане с пръстен, въженце и шивашки метър?
  • Разширете тесните си обувки по 6 доказани метода Разширете тесните си обувки по 6 доказани метода
  • Елиминирайте безсънието със сол и захар Елиминирайте безсънието със сол и захар
4.0/5 3 оценки

Продукти свързани със СТАТИЯТА

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв. / 7.52 €

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв. / 7.52 €

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
850.00лв. / 434.60 €

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34

Безплатна доставка за България!
ПЛОЧА ОТ ХИМАЛАЙСКА СОЛ 20 х 20 х 4 мм
33.60лв. / 17.18 €

ПЛОЧА ОТ ХИМАЛАЙСКА СОЛ 20 х 20 х 4 мм

НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
39.00лв. / 19.94 €

НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000

БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
19.95лв. / 10.20 €

БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл

Коментари към Трикове, които трябва да знаем, когато печем месо

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Трикове, които трябва да знаем, когато печем месо
    www.framar.bg 
    на 15 September 2025 в 11:21
    Коментирайте "Трикове, които трябва да знаем, когато печем месо"

СТАТИЯТА е свързана към

  • Околна среда и бит
  • Хранене и готвене
  • Как и колко да варим различните видове месо
  • Диета Карнивор - основана единствено на месо
  • Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
  • Как да измерим кръвното налягане с пръстен, въженце и шивашки метър?
  • Как да си приготвите оризово брашно?
  • Разширете тесните си обувки по 6 доказани метода
  • Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
  • Как да отстраним миризмата на загоряло?
  • С помощта на кламери и фурна си изпечете чушки, без да прегарят и без чушкопек
  • Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Вирусът Ебола: мистериозен и опасенВирусът Ебола: мистериозен и опасен

Вирусът Ебола: мистериозен и опасен

от 15 сеп 2025г.Прочети повече
Русенски интервенционални дни 2025 - престижен форум за съвременна интервенционална кардиологияРусенски интервенционални дни 2025 - престижен форум за съвременна интервенционална кардиология

Русенски интервенционални дни 2025 - престижен форум за съвременна интервенционална кардиология

от 12 сеп 2025г.Прочети повече
Фатални грешки на управляващите във ваксинационната политика срещу COVID-19 Фатални грешки на управляващите във ваксинационната политика срещу COVID-19

Фатални грешки на управляващите във ваксинационната политика срещу COVID-19

от 12 сеп 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Добра майка ли съм - проучване на momfident.io

преди 17 дни, 19 часа и 44 мин.

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 60 дни, 22 часа и 3 мин.
Всички

АНКЕТА

Цветя, благотворителност или и двете за началото на учебната година

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

НАНГА ФЛОРАЛНА И БИЛКОВА ЗАХАР 70 г

НАНГА ВИОЛЕТОВА ЗАХАР ОТ ТЕМЕНУЖКИ 100 г

НАНГА БРАХМИ капсули 400 мг * 100

ДЕКСАМЕТАЗОН ABR табл. 0.5мг * 30

НАНГА БРОМЕЛАИН капсули 500 мг * 100

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

МОВАГЕН таблетки * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 15 сеп 2025г. в 11:20:36

АСАМ МЕХЛЕМ С АРНИКА 100 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 15 сеп 2025г. в 11:19:20

МИЛГАММА N капсули * 100 WORWAG PHARMA

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 15 сеп 2025г. в 11:18:54

УРИМИЛ ФОРТЕ капсули * 30 НАТУРФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 15 сеп 2025г. в 11:18:41

7-дневна пречистваща диета и трайно отслабване с до 10 килограма

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 15 сеп 2025г. в 11:13:50
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival