Начало Съвети Здрав дух Общуване 10 неща, които тровят вашия живот

10 неща, които тровят вашия живот

10 неща, които тровят вашия живот - изображение

Съществува мнение, че хората се отнасят по определен начин към останалите, ако те им позволят да го направят и това е вярно до известна степен. Представяме ви списък с неща, които не бива да позволявате на другите. Това ще направи живота ви много по-добър.

1. Срамувате се от вашия външен вид или предпочитания.

Трябва да отбележим, че става въпрос за начина на обличане или маниерите: правилата са направени, за да се спазват. Но ако някой говори негативно за вашите дрехи, фигура или избор на съпруг, моля, не започвайте да си търсите извинения. Вие не сте виновни за нищо и не дължите нищо на никого. Не забравяйте, че любопитните хора вероятно водят скучен начин на живот.

2. Принудени сте да избирате между кариерата и личния живот.

Уви, това се случва доста често, както на работа, така и у дома. Но не съществува закон, който изисква да изоставите семейството в полза на кариерата или обратното. Следователно, няма нужда да се поддавате на натиска от работата или семейството и да отделите цялото си време само на едно от тях. Обсъждането на личните нужди и доброто време на управление може да ви помогне да изпъкнете на работното място и да намерите време за вашите любими хора, както и хобита и развлечения.

3. Всичко в света е решено за вас.

Възможно е майка ви или баща ви наистина да познават живота много по-добре от вас, дори да сте вече родител. Но това не им дава правото да ви налагат своя избор, колкото и добър да мислят, че е той. Това е вашият живот. Вие носите последствията за вашите грешки, затова имате право да ги допуснете. В крайна сметка е по-добре да бъдете щастлив, макар и не много известен дизайнер, отколкото адвокат, който не може да се измъкне от депресията.

4. Взаимоотношения, които ви правят нещастни.

Някой веднъж се пошегувал: "Винаги плачеш заради някого? С кого се срещаш: с човек или с лук?" Не ви караме да се разделяте с вашия партньор, ако той ви разстройва. Но ако животът ви без този човек е много по-добър, отколкото с него, трябва да помислите защо все още сте заедно.

5. Принуда за секс, дори ако е от вашия съпруг.

Тялото ви принадлежи само на вас, а "съпружеските задължения" не означават, че то може да бъде използвано без оглед на вашите желание и благосъстояние. Адекватния съпруг или партньор ще одобри отказа ви. В случаите, в които се случи обратното и вие сте обвинен в егоизъм, имате сериозна причина да преосмислите вашата връзка.

6. Постоянна измама.

Не пренебрегвайте системните лъжи на вашите роднини, приятели или съпрузи. Ако решите да поддържате връзка без доверие, кажете на дадения човек, че знаете всичко, без да го съдите. Неговата промяна не е ваша грижа: вие може да предоставите единствено подкрепа. Но знайте, че ако някой наистина ви обича и уважава, той няма да ви съди.

7. Пренебрегвани по време на работа.

За съжаление, много хора са принудени да толерират неуважението към работодател или колега. Ако се окажете в подобна ситуация, помислете дали наистина се нуждаете от тази работа, за да търпите ежедневно унижение. Не се колебайте да се борите за вашите права и се страхувайте да отговаряте мило, но решително, ако сте тормозени.

8. Физическо и емоционално насилие.

Няма оправдание за тези, които системно ви удрят или унижават. Вашата сигурност от важно значение и не трябва да бъдете с човек, който постоянно застрашава физическото и психическото ви здраве. Имате пълно право да прекратите всички контакти с вашия насилник и да го докладвате.

9. Постоянен контрол.

Ако някой контролира всяко ваше движение, било то родител, приятел или партньор, това не означава, че него го е грижа. Всеки има нужда от лично пространство и взаимоотношенията без взаимно доверие са невъзможни. Ако ситуацията е оставена на случайността, тя може да се превърне в същинска тирания.

10. Упреци за "несъвършенство".

Съвършенството е мит. Вярно е, че образът на "идеалното дете", "истинският мъж" или "мечтаната жена" са в съзнанието на почти всеки, но това не дава правото на никого да се кара със своите близки за липса на отличителен белег. Не отстъпвайте на този, който настоява да смените цвета на косата си или да работите. Вашите промени не гарантират, че той ще ви обича повече. Няма нужда да си заслужите любовта, тъй като с течение на времето всяко искане ще стане все по-абсурдно. Ако някой наистина е загрижен за вашето здраве и благополучие, послушайте неговия съвет.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.lifehacker.com
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлПсихологияСнимкиЛюбопитноИнтервютаНаправления в медицинатаИсторияФизиологияСоциални грижиТестовеБотаникаЛечения