10 съвета как да си направим качествено кафе

Един от факторите да започнем тонизирано и пълноценно деня си е да изпием своята гореща събуждаща напитка. Кафето е част от ежедневието на милиони хора по света и като такова то трябва да бъде приготвено по максимално качествен начин. За да се възползваме от неговите полезни свойства за тялото, не бива да прекаляваме с него. Ето 10 съвета за това как да си приготвим по най-добрия начин вкусно черно кафе.
- Използвайте чиста вода - ако чешмяната вода в района, в който живеете, не е достатъчно добра на вкус, приготвяйте кафето си с минерална или изворна.
- Отделете малко време - за да стане наистина добро кафето, е необходимо да се свари на бавен огън. Не бързайте нито когато го приготвяте, нито когато го отпивате.
- Наливайте го от съд с тясно гърло или кана (джезве) с тесен улей - така кафето ще бъде по-ароматно, тъй като тънката струйка се насища с повече кислород.
- Добавете сол - не става дума за голямо количество, а само за 2 - 3 малки кристалчета, още преди да сте го сварили. Сами ще се уверите, че солта усилва вкуса на кафето.
- Джинджифил, канела - това са ароматни и полезни подправки, които може да добавите в кафето си по желание. Ако опитате веднъж, няма да съжалявате.
- Сложете малко захар - добре е кафето да се пие горчиво, а ако го подслаждате, нека бъде с малко кафява захар.
- Използвайте ситно смляно кафе - колкото по-фино смляно е кафето, толкова по-пълно отделя вкуса и полезните си качества.
- Не позволявайте да кипи дълго време - веднъж след като се навдигне кафето, го отстранете от огъня. Ако го оставите да ври, голяма част от аромата и плътността му ще изчезнат.
- Използвайте висококачествено кафе на зърна - само тогава ще сте сигурни в добрия му произход и правилното му съхранение.
- Изчакайте, преди да го сервирате - нека минат поне 30 секунди, преди да налеете кафето в чаши. Така то ще придобие гладка консистенция.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ИВЪНСУИС РЕГЕНЕРИРАЩ КОМПЛЕКС ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО 50 мл
БИОХЕРБА САПУН С КАФЕ И МЕНТА 120 г
FUN WINE КАБЕРНЕ КАФЕ ЕСПРЕСО 6% 250 мл
АРОМАНДИСЕ КАФЕ ОТ ПЕЧЕНА СПЕЛТА 100 г
БИСПОЛ АУРА СВЕЩ В ЧАША ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА КАФЕ snk80-89
БИО КАФЕ ОТ КОРЕН НА ЦИКОРИЯ 200 г DARY NATURY
НовСТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Крем с кафе
- Кафето понижава риска от развитие на подагра
- Студено кокосово кафе
- Кафеено дърво, Зелено кафе
- Бодлив залист, Месарска метла, Миши чемшир, Миши трън, Самодивски чемшир, Див чемшир
- Кафето, алкохолът и рибата спират развитието на множествена склероза
- Здравословните ползи от кафето
- Фрапе със сладолед и шоколад
- Орехово брауни с кафе и шоколад
- Какво знаете за кафето?
Коментари към 10 съвета как да си направим качествено кафе