Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно 10 трика на човешкото тяло, които могат да направят живота по-лесен

10 трика на човешкото тяло, които могат да направят живота по-лесен

10 трика на човешкото тяло, които могат да направят живота по-лесен - изображение

Нашето тяло е невероятно сложна машина, която понякога може да бъде трудна за контролиране. Изглежда някои неща просто се случват от само себе си, като кихане и хълцане. Но дали може да ги контролираме? Представяме ви няколко съвета, способни да държат под контрол вашето тяло, ако искате да избегнете неудобни ситуации.

1. Не искате да кихате? Притиснете моста на носа с пръсти

По този начин вашият мозък получава алармен сигнал и "удря" спирачка на другите процеси, включително кихане и рефлекс. И обратното, ако искате да кихнете, но не може да го направите, погледнете към обект с ярка светлина.

2. Запушете ушите си, за да чувате по-добре

Когато сте в клуб или на концерт, музиката е много силна и не можете да чуете какво говори вашият приятел. Притиснете трагуса на едното ухо и обърнете другото към човека, който иска да разговаря с вас. Този трик се използва редовно от певците, макар да изглежда, че те само си оправят слушалките.

3. Смучете палеца си, ако се притеснявате

Тази реакция може да се обясни със стимулиране на блуждаещ нерв, който забавя ритъма на сърцето и намалява кръвното налягане. Ако изпаднете в притеснителна ситуация, докато сте на обществено място, просто свийте пръсти в юмрук с палец нагоре и духнете.

4. Поставете кубче лед върху езика, за да спрете хълцането

Всеки има своя собствена рецепта срещу хълцане: издърпайте върха на езика, поставете кубче лед върху него или смучете бучка захар. Опитайте се да запушите ушите си с длани и да консумирате чаша вода на екс с помощта на сламка. Или се наведете над мивката и изпийте питейната течност директно от съда.

5. Ако имате крампи в дясната част на тялото по време на движение, издишайте, когато стъпвате на левия крак

И обратното. Ако изпитвате дискомфорт в лявата част от тялото - просто издишайте, когато стъпвате на десния крак, и масажирайте леко болезнения участък. Когато бягате, кръвта преминава към работещите мускули без подходяща загрявка, тя не се разпространява равномерно и по този начин препълва далака и черния дроб. След това тези органи започват да притискат диафрагмата.

6. Задръжте дъха си, ако искате да се разсъните по-бързо

Когато правите това, вашият сърдечен ритъм се ускорява и тялото започва да изпраща команди за превключване към режим на активност. Но не прекалявайте. Внезапното събуждане причинява стрес на сърцето. 

7. Гризете молив, ако сте в лошо настроение

Тайната е проста. Когато поставите молив между зъбите, мускулите, отговорни за изграждането на усмивката започват да работят. Те изпращат сигнали към мозъка и той стартира производството на ендорфини. Накрая вие отново започвате да се усмихвате по обичайния начин.

8. Активирайте паметта със стрък розмарин

Най-добрият начин да научите нещо ново е като използвате скрития потенциал на вашата памет. Учете през нощта, докато лежите в леглото и вдишвате аромата на розмарин. По този начин може да запаметите необходимата информация по-бързо и да постигнете по-добри резултати.

9. Разклатете глава, ако кракът ви изтръпне

Помните ли това неприятно чувство, свързано с изтръпването на ръцете и краката по време на сън? Тези ужасни бодежи! Но всичко, което може да направите, е просто да изчакате, докато отминат. Следващият път опитайте да разклатите главата по време на неприятните моменти. По този начин мускулите се отпускат и усещането за "иглички" преминава в рамките на минута.

10. Стиснете носа си, ако искате да измамите полиграфа

Ако сте нервни и сърцето ви бие прекалено бързо, стиснете върха на носа си с пръсти. След това запушете ушите си и рязко издишайте. По този начин може да промените налягането в слуховите органи.

По статията работи: Маргарита Добрева
Източник: www.brightside.me
Снимка: www.curiouslittlekid.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиПсихологияЛюбопитно