Начало Съвети Здраво тяло За детето 12 възпитателни трика, които да помогнат на детето да стане по-независимо

12 възпитателни трика, които да помогнат на детето да стане по-независимо

12 възпитателни трика, които да помогнат на детето да стане по-независимо - изображение

Повечето родители искат техните деца да бъдат по-независими. Това означава, че след като се събудят, те трябва да измият зъбите си, да се облекат за училище и да не бъркат лявата с дясната обувка - най-важното в случая е да направят всичко сами, без чужда намеса. Това е като сбъдната мечта за родителя, нали? Представяме ви няколко интересни родителски трикове, които могат да помогнат на децата да бъдат по-независими.

1. Как да не разливат разтвора за балони?

Всеки родител се е сблъсквал с този проблем поне веднъж. От една страна, вашето дете се вълнува от улавянето на балони. От друга - то иска да държи контейнера със сапунената вода и само да прави мехурчета. Доста трудна задача за един малък човек, не мислите ли? В резултат на това разсипаният разтвор прави пода хлъзгав и разстройва вашето дете. Опитайте този лесен трик. Прилепете контейнерчето към стола с помощта на тиксо. По този начин детето ви ще се сдобие с ново и много по-практично средство за игра.

2. Как да предпазят дрехите от петна от сладолед?

Сладоледът няма да съсипе дрехите на вашето дете, ако използвате хартия за мъфини като средство за улавяне на капките.

3. Как да бъдат по-организирани?

Помогнете на вашето дете с неговите рутинни процедури като направите този забавен цветен часовник. Просто оцветете части от него в различни цветове, за да може то да знае кога е време за игра и за домашна работа.

4. Как да превърнем домакинската работа в забавна игра?

Метенето може да се окаже истинско забавление за вашето дете, ако превърнете процеса в игра. Използвайте цветно тиксо, за да очертаете квадрат върху пода и кажете на малчугана, че трябва да отбележи.

5. Как да не смесват ключовете?

 

Ако вашето дете използва ключове, приложете следния лесен трик. Оцветете ги в различни цветове и малчугана лесно ще запомни кой ключ за коя врата отговаря.

6. Как да му кажем коя обувка за кой крак е?

Децата често не правят разлика между ляво и дясно и поради тази причина те бъркат своите обувки. Просто залепете половин стикер във всяка. Малчуганът ще се опита да сравни стикерите и да получи правилната обувка за всеки крак.

7. Как да държат химикал правилно?

Ако искате детето ви да научи как да държи правилно химикал или молив, използвайте салфетка. Кажете му, че тя трябва да се скрие между четвъртия и петия пръст от ръката му.

8. Как да не се заключват?

Използвайте тиксо, ако искате да предпазите малките деца от случайно заключване в стаята или молене за помощ, когато те не могат да отворят вратата.

9. Как да използват правилно количество тоалетна хартия?

Залепете цветни стрелки върху плочките, които да подскажат на вашето дете от колко тоалетна хартия се нуждае.

10. Как да ги научим да мият зъбите си в продължение на 2 минути?

Трудно е за деца, а понякога дори за възрастни, да осъзнаят колко време им е необходимо, за да си мият зъбите. Пясъчният часовник, отброяващ 2-3 минути, е идеалното решение за вас и вашето дете. Друга умна идея е да намерите детска песен, която продължава поне 2 минути и да я включвате по всяко време, в което детето си мие зъбите.

11. Как да не се загуби в търговския център?

Едно дете лесно може да се изгуби в търговския център или претъпканата улица. За да намерите малчугана по-лесно, опитайте следния трик. Напишете вашия телефонен номер и пълното име на детето върху неговата китка с перманентен маркер, преди да излезете. Също така, може да научите малчугана как да се държи в подобна сериозна ситуация. Например, кажете му, че трябва да чака на същото място, където се е загубило или да се обърне към жена с дете или служител от магазин за помощ.

12. Как да се държим, докато майката разтоварва пазарски чанти?

За да предотвратите тичането на вашето дете около паркинга, докато сте заети с разтоварване на пазарски чанти или по-малки деца, предлагаме една забавна игра. Поставете ярък стикер върху колата и кажете на малчугана, че той е робот-трансформатор, който се нуждае от презареждане на батериите в този момент.

Знаете ли някои интересни трикове, които да улеснят живота на родителя? Давайте напред и ги споделете в коментарите.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.lifehack.org

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиСоциални грижиЛюбопитноСнимкиНовиниИнтервютаОрганизацииНормативни актовеОбразование