Начало Съвети Околна среда и бит Здрави по време на пътуване 14 златни правила за безопасен начин на живот /1 част/

14 златни правила за безопасен начин на живот /1 част/

14 златни правила за безопасен начин на живот /1 част/ - изображение

Всички сме запознати с основните правила за безопасен начин на живот. Въпреки това, понякога се намираме изправени пред неочаквана ситуация, която ни кара да се чувстваме объркани. Днес искаме да ви напомним няколко важни факта, които да ви бъдат от полза в работата с непредвиденото затруднение.

1. Не използвайте мобилен телефон, докато се разхождате.

Консултантите твърдят, че здравето и безопасността в комбинация с разходките и употребата на мобилен телефон се оказва твърде голямо затруднение за нашия мозък. Това може да доведе до загуба на следи от околната среда и по този начин да ни превърне в слепи за всички възможни опасности (като например ускоряване на автомобил, който може да се появи внезапно на пътя).

2. Премахнете слепите петна при шофиране чрез правилно регулиране на огледалата на колата.

Регулирайте страничните огледала по такъв начин, че да може да виждате края на колата. Това прегрупиране помага за премахване на всички слепи петна в страничните зони. Разположете огледалото за обратно виждане, така че винаги да бъдете в състояние да забелязвате всеки автомобил, който идва зад гърба ви. За да гарантирате ефективността от пренастройване на огледалото, направете го директно от мястото на водача.

3. Уверете се, че разполагате с подходящи дрехи за студено време.

Не забравяйте, че влажната кожа отделя топлина много по-бързо, затова е важно да запазите кожата суха за възможно най-дълго време. Уверете се, че телесната температура няма да падне прекалено бързо, като носите вълнени дрехи - те са подходящи за усвояване на влагата. Памукът и другите тъкани не я абсорбират добре. Носенето на дрехи от такъв вид материя ще ви накара да "замръзнете" във всеки един момент.

4. Не надувайте спасителната жилетка, преди да излезете от самолета.

Това важи особено в случаите на принудително приводняване. Както всеки експерт по безопасност на въздушното движение може да ви каже, надуването на жилетката в бързо потапящия се самолет ще ви накара да изплувате до тавана на кабината, възпрепятствайки движението без чужда намеса. Най-правилното нещо, което може да направите, е да си поемете дълбоко въздух и да изплувате от самолета с изпусната жилетка. След като се отдалечите на безопасно място, дръпнете надуваемия шнур.

Източник: www.brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиТестовеЛайфстайлНовиниИсторияПсихологияСоциални грижиЛюбопитноСнимкиАнкетиНормативни актовеОрганизацииЛеченияСпорт