Начало Съвети Здрав дух Общуване 15 неща, казани от жените, които оставят мъжете без думи

15 неща, казани от жените, които оставят мъжете без думи

15 неща, казани от жените, които оставят мъжете без думи - изображение

Както всички добре знаем, мъжете и жените са много различни. Следователно, привидно безобидните неща, които представителката на нежния пол може да каже, често са достатъчни, за да озадачат мъжа - дори той да не желае да признае това. Представяме ви 15 фрази, които всяка жена трябва да изрича с повишено внимание, докато говори със своя приятел или съпруг.

1. "Добре съм."

В повечето случаи, когато една жена каже "Добре съм", се предполага, че тя наистина е такава. Въпреки това, мъжете невинаги успяват да тълкуват правилно ситуацията, което води до още повече стрес. Ако се чувствате нещастни, просто споделете това с половинката си. Искреността може да бъде много по-полезна за вашите взаимоотношения.

2. "Защо си нямаш приятелка?"

Може да има много различни отговори на този въпрос или въобще да не съществува такъв. Във всеки случай, той често се задава от същия човек, който е причината за липсата на любовен живот. Така че, ако попитате някой познат или колега, бъдете готови да чуете "Защото не искаш да излезеш на среща с мен!" в замяна.

3. "Надебеляла ли съм?"

Може да зададете този въпрос на вашата приятелка или майка, но не и на вашия приятел или съпруг. Малко вероятно е мъж да ви предостави честен отговор. В повечето случаи той си мисли, че имате нужда от комплимент - и точно това получавате от него, независимо от това как изглежда вашата фигура.

4. "Дай ми това! Ще го направя сама."

Вероятно нямате намерение да обиждате вашия партньор. Просто смятате, че затягането на винтове, миенето на съдове и избора на вратовръзки са ваша силна страна. Но за един мъж подобна фраза звучи като подкопаване на неговата мъжественост.

5. "Много ли е дръзка тази рокля?"

Този въпрос е подобен на следния: "Надебеляла ли съм?". За мъжете не съществува правилен отговор в подобна ситуация. Поради тази причина те могат да кажат това, което искате да чуете (или поне си мислят, че искате да чуете). В края на краищата нека бъдем честни - дори да искате да чуете истината, едва ли бихте се радвали на утвърдителен отговор.

6. "За какво си мислиш?"

Мъжете могат да мислят за хиляди неща наведнъж или за нищо особено. Точно както жените. Все пак, представителите на силния пол не са толкова склонни да споделят своите мисли и чувства, затова не бива да поставяте вашия партньор в неудобна позиция с подобни въпроси.

7. "И бившият ми правеше същото."

Всяко напомняне за бившия ви вероятно предизвиква раздразнение във вашия партньор. В края на краищата, вие го сравнявате с човек, с когото сте разделени.

8. "Сигурен ли си, че знаеш какво правиш?"

Нито един мъж не иска да изглежда некомпетентно в очите на своята жена, дори ако наистина не е сигурен в това, което прави. Просто го подкрепете като покажете, че имате пълно доверие в неговите действия.

9. "Забелязваш ли нещо различно?"

Това не е само въпрос, а сигнал, който жената изпраща към своя партньор, за да открие новите промени в нейния външен вид. Проблемът е, че мъжете не обръщат особено внимание на тези подробности, които за представителките на нежния пол са изключително важни. Така че, ако използвате различно червило или си боядисате косата, вашият партньор вероятно няма да даде отговор на въпроса ви. И превръщането му в продължителна и объркваща игра, която не се харесва, няма да достави удоволствие на никой от вас.

10. "Може ли една хапка?"

Пригответе се да чуете категоричното "Не". Не защото вашият партньор е алчен, а защото преди 10 минути той ви е предложил да си поръчате тази пържола, а вие сте отказали. И както повечето жени знаят, "Може ли една хапка?" лесно се превръща в "Упс, изядох 1/3 от вечерята ти!"

11. "Няма да разбереш."

За един мъж това звучи като съмнение в неговите умствени способности. В края на краищата как бихте реагирали, ако вашият приятел ви каже същото?

12. "От кого е това?"

Дори да питате само от любопитство, може да изглежда, че се опитвате да контролирате вашия партньор. И никой не обича пълния контрол. Всеки мъж и жена има право на лично пространство, включително, когато става дума за текстови съобщения.

13. "Мислиш ли, че е красива?"

Първото нещо, което идва на ум на един мъж, е "Това е капан!" Мори момичето да е наистина красиво, потвърждаването на въпроса означава да подпишете вашата собствена смъртна присъда. Истината е следната. Влюбването не заслепява човек и не намалява неговата способност да направи правилна преценка. И в това няма нищо лошо, но определено няма да получите честен отговор от вашия партньор. И отново, на кого е нужно да задава подобни въпроси?

14. "Мъже! Всички сте еднакви!"

В действително това не е така. Всички мъже, както и всички жени, са различни. Всеки от нас има свои собствени отличителни принципи, хобита, мисли и чувства. Фактът, че вашия съпруг или приятел харесва нещо, което всички хора обичат, не го прави масово произвеждан клонинг. В края на краищата, вие сте го избрали от всички тези "хиляди" идентични мъже за ваш партньор. Така че, спрете да понижавате неговата индивидуалност.

15. "Трябва да поговорим."

За мъжа тази фраза веднага означава нещо негативно. Вие просто искате да обсъдите плановете за уикенда, но той вече се подготвя за скандал и обмисля начини да се защити, да се извини или да докаже своята невинност. И така, лекият разговор за предстоящите празници внезапно може да се превърне в разгорещен шоудаун.

Източник: www.brightside.me
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиПсихологияЛайфстайлЛюбопитноФизиологияСоциални грижиТестовеБотаникаЛечения