Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно 21 точки на краката, които да масажирате, за да подобрите общото благосъстояние

21 точки на краката, които да масажирате, за да подобрите общото благосъстояние

21 точки на краката, които да масажирате, за да подобрите общото благосъстояние - изображение

Върху ходилата ни са разположени рефлекторни зони за много вътрешни органи. Ние може да подобрим нашето благосъстояние чрез натиск върху тях. Представяме ви някои от най-важните зони и методите за тяхното масажиране, за да може винаги да се чувствате добре.

Как да масажираме краката?

  • Препоръчително е да масажирате цялото ходило, а не само определени точки. Първо разтегнете и загрейте краката си: ходете боси в стаята, вдигнете се на пръсти няколко пъти и си вземете топла вана.
  • Разтрийте краката си с нежни движения, след което притиснете всяка активна точка (в продължение на 3-7 секунди), като започнете от пръстите на краката и стигнете до петата. Използвайте техники като разтягане (при масажиране на пръстите на краката), потупване (с ръба на дланта), прищипване и триене.
  • Възможно е да откриете тригерни точни по време на процеса. Това означава, че органите, за които са отговорни, не са добре. Препоръчително е да им обърнете специално внимание по време на масажа.
  • Техниката за влияние върху болезнените области се осъществява чрез натиск (с палец), който трябва да се редува с паузи. Целият процес отнема не повече от минута. Ако сте направили всичко както трябва, болката изчезва.
  • Съществуват следните противопоказания за масаж на краката: треска, нарушение на кръвосъсирването, обостряне на хронични заболявания, дълбоки порязвания или травма на краката.

Основни зони на краката.

Лявото и дясното стъпало са разделени на 5 зони, образувани от 4 линии. Всяка зона на крака съответства на определена област от тялото и органите, разположени в нея.

  • Първа зона.

Местоположението и значението на активните точки на двата крака са идентични. Рефлекторните точки на сдвоените органи (например очите) се намират съответно на дясно и ляво стъпало.

  • Втора зона.

Значенията на петната от дясното и лявото стъпало се различават. Препоръчително е да масажирате зоната, отразяваща сърцето, при силна възбуда или стрес.

  • Трета зона.

Значенията на точките, разположени върху дясното и лявото стъпало, се различават.

  • Четвърта зона.

Значението и местоположението на точките в тази област са едни и същи за десния и левия крак.

  • Пета зона.

Точките на последната зона също са идентични по местоположение и значение както за дясното, така и за лявото стъпало.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.goodhousekeeping.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиАлтернативна медицинаЛюбопитноСпортНовиниИсторияДиетиЛайфстайлЗаболявания (МКБ)ЛеченияСнимкиСпециалистиБотаникаПроизводители