Начало Съвети Здраво тяло Превенция и лечение на болести Приложете 4 метода за предпазване на краката от плоскостъпие

Приложете 4 метода за предпазване на краката от плоскостъпие

Приложете 4 метода за предпазване на краката от плоскостъпие - изображение

За да заздравим и укрепим правилната позиция на стъпалата си, е необходимо да приложим някои прости методи. Те ще ни помогнат за предотвратяване на плоско стъпало и не само. Падането на свода причинява последващи болки в кръста и целия гръбначен стълб. Ето защо е от изключително голямо значение да стъпваме правилно. Вижте начините, по които може да се предпазите от така наречения дюстабан.

1. Масаж на стъпалата - спокойно може да го правите сами на себе си, като внимателно масажирате краката си с палци или юмрук, движейки се от петата напред. Започнете от най-вътрешната част на стъпалото, след това в средата и накрая по периферията му.

2. Контрастни вани за крака, редуващи топла и студена вода - първо правите топла вана с морска сол, борови иглички или лайка, последвана от поливане на краката със студена вода.

3. Ходене на бос крак по неравни повърхности - пясък, малки камъчета, трева или пътеки в гората.

4. Обърнете внимание на обувките си - избягвайте некачествени обувки с бързо деформиращи се подметки. Ако нямате възможност да носите ортопедични обувки, то поне се снабдете с ортопедични стелки.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноСпортНовиниАлтернативна медицинаЛеченияЗдравни съветиХранене при...СнимкиЛайфстайлБотаника