Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно 5 причини, поради които не може да забременеете

5 причини, поради които не може да забременеете

5 причини, поради които не може да забременеете - изображение

Основните фактори, които намаляват шансовете да имате дете, са добре познати: употреба на хапчета за контрол на раждаемостта, тютюнопушене и други. Въпреки това, много често дори липсата на тези причини не гарантира, че може да забременеете.

1. Приемате прекалено много трансмазнини.

Консумацията на трансмазнини, съдържащи се в тестените изделия, пиците, чипса, пържените картофки и други, може да окаже негативно въздействие върху плодовитостта. Това означава, че не настъпва овулация. Опитайте се да ограничите приема на подобен тип храни, тъй като те могат да увеличат риска от овулационно разтройство с близо 73%. Ако имате нужда от въглехидрати, e по-добре да заложите на бананите, пълнозърнестия хляб, бадемите и плодовото кисело мляко.

2. Прекалявате с упражненията.

Упражненията могат да подобрят вашата плодовитост. Въпреки това, не бива да прекалявате с тях, защото това би могло да повлияе върху енергийния баланс и репродуктивния цикъл. Изследванията показват, че тези фактори са способни да окажат негативно въздействие върху забременяването. Умереността е ключът към поддържане на здравето и благосъстоянието.

3. Нисък индекс на телесна маса.

Ниският индекс на телесна маса може да ви изложи на повишен риск от дисфункция на яйчниците, безплодие и преждевременно раждане. Това състояние често бива свързано с хранителни разтройства. Понякога те могат да повлияят отрицателно върху менструацията и фертилитета. Ако се чувствате неспособни да следите храненето си, тогава може да използвате специални приложения, които да проследят калориите и теглото ви, както и други симптоми, свързани със здравето.

4. Вашият партньор е стресиран.

Проучванията показват, че плодовитостта на човек е пряко засегната от стреса на работното място, в семейството и в социалния живот. Невъзможността да се справите с подобен тип проблеми има най-голямо отрицателно въздействие.

5. Не може да изчислите правилно вашата овулация.

Понякога е трудно да направите точни прогнози, особено ако вашият цикъл е нередовен. Технологията обаче може да ви помогне. Съществуват приложения като Flo Period Tracker (безплатен за iOS и Android), които се справят перфектно със задачата. Освен това, след като забременеете, може да запазите приложението, като просто превключите в режим на бременност и се наслаждавате на информацията за развитието на бебето и персонализираните здравни познания.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.todaysparent.com
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиИсторияНовиниСпортКлинични пътекиЛюбопитноАлт. медицинаПсихологияСоциални грижиВидеоНаучни публикацииПатологияФизиологияЛеченияЗдравни проблемиИзследванияНормативни актовеСпециалистиПроизводителиИнтервютаХранене при...Ботаника