Начало Съвети Здрав дух Общуване 5 фатални грешки, които развалят първото впечатление

5 фатални грешки, които развалят първото впечатление

5 фатални грешки, които развалят първото впечатление - изображение

Нужни са само седем секунди, за да се създаде първо впечатление. За този кратък период от време човек може да направи или да каже неща, чиито негативни последствия да бъдат невъзможни за коригиране в продължение на седем години. Представяме ви списък с грешки, които повечето хора допускат, когато се запознават с нови личности.

1. Говорите лъжи.

 

Лъжата е нещо лошо и всички тайни евентуално биват разкрити. Ние научаваме тази фундаментална истина още в ранно детство. По време на интервю за работа, например, много от нас се гордеят с несъществуващи постижения или украсяват фактите по време на среща. И ние правим всичко това в наша собствена вреда.

Когато говорите за неща, които не ви представят в най-добрата светлина и когато признавате грешките си и отричате пропуски в знанията си, вие разкривате своята същност. Лицето, с което говорите, започва да ви смята за честен и надежден човек. Това може да създаде силно чувство на доверие. Не забравяйте, че взаимоотношенията, изградени въз основа на честност, винаги са по-силни от тези, основани на измама.

2. Влагате прекалено много усилия.

 

Дори бъдещето да зависи от тази среща, дори да сте на интервю за вашата мечтата работа, дори това да е първата среща с родителите на вашия партньор, не влагайте прекалено много усилия, за да се харесате.

Ако изглеждате твърде интелигентни или готини, човекът, с когото говорите, може да интерпретира вашето поведение като неискрена хвалба.

Резултатът може да бъде нежелание за продължаване на разговора с вас. Разкривайте се малко по малко пред хората, докато усетите, че те са готови да ви приемат такива, каквито сте.

3. Прекалено сте открити.

 

Понякога човек изглежда приятно от момента, в който го видите за пръв път и вие искате да бъдете възможно по-открити и по-честни спрямо него. Усещате, че може да му разкажете живота си и да споделите вашите най-съкровени чувства и мисли. Но да правите това, когато се запознавате с някого за пръв път, не е добра идея.

На първо място, не знаете нищо за този човек и неговите мечти, грижи и принципи. Ако говорите прекалено много за своя личен живот, без да научите нищо за неговия, ситуацията може да стане прекалено неловка.

На второ място, ако разкриете нещо, което наистина трябва да пазите в тайна, ще се сблъскате с липса на зрялост и сериозност.

4. Страхувате се от паузи.

 

Паузите в разговора с някого, с когото се запознавате току-що, са нещо нормално. Разбира се, мълчанието може да бъде неловко, но още по-неловки могат да се окажат дългите разговори. Както и неподходящите вицове.

Ще се съгласите, че може да бъде доста изморително да се ангажирате с хора, които изглежда очакват да обърнете специално внимание на тяхното безкрайно говорене. Така че, ако разговорът стигне до леко отклонение, изчакайте малко и след това сменете обекта или го оставете.

Опитайте се да не го притискате прекалено много. Сдържаният разговор е достатъчен за първа среща. Не трябва да правите внезапни искания или предложения. Ако човек каже довиждане, не настоявайте за продължение.

5. Прекалено сте любопитни.

Винаги показвайте, че се интересувате от това, което искат да ви кажат новите хора. Задавайте им въпроси, проявявайте интерес към техните мнения и бъдете готови да изслушате търпеливо техния отговор.

Но преди всичко бъдете тактични! Колкото оживен и интересен да бъде разговора, не го превръщайте в разпит. Не задавайте прекалено много въпроси. И не забравяйте, че повечето хора не обичат да говорят за политика, религия, пари и личен живот с тези, които не познават добре.

Думите, които казваме и нещата, които правим, могат да окажат силно влияние върху мненията, които хората формират за нас. Един и същ човек може да създаде съвсем различни впечатления в различните хора. Нашият външен вид, всъщност, не е единственото нещо, което играе роля тук.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.iwillteachyoutoberich.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиПсихологияЛайфстайлЛюбопитноФизиологияСоциални грижиТестовеБотаникаЛечения