Начало Съвети Здраво тяло За жената 6 грешки, които жените трябва да избягват, за да бъдат финансово независими

6 грешки, които жените трябва да избягват, за да бъдат финансово независими

6 грешки, които жените трябва да избягват, за да бъдат финансово независими - изображение

В интернет може да откриете безброй статии на тема "Как да помогнете на вашия човек да увеличи своя финансов растеж". Финансовата независимост на жените често остава на заден план. Ние искаме да ви насърчим да обърнете повече внимание на себе си и да проверите колко сте добри в управлението на личните средства. Представяме ви списък с най-често срещаните грешки, допуснати от жени, които ги обричат на бедност.

1. Широко затворени очи

 

Жените стриктно се опитват да контролират своите разходи. Те следят цените в магазините, водят си записки и дори обвиняват своите партньори, ако не споделят общо ниво на отзивчивост с тях.

Помислете за разумно разпределение на доходите. По-добре да депозирате 10% от вашата заплата директно в банковата сметка и да изхарчите останалото в съответствие с месечния план. По този начин може да контролирате разходите и да запазите спестяванията непокътнати.

2. Илюзия за богатство

Всяка жена знае 101 начина за пестене на пари. Но не може да намалите разходите до краен предел. Евтините неща трябва да бъдат заменени или поправени. Няма как да избегнете нови разходи.

В крайна сметка строгите ограничения са добър начин за преживяване от една заплата на друга. Но това определено не е дългосрочна стратегия за управление на бюджета. Поставен в определени граници, човек може да загуби самообладание и никога да не се измъкне от тях. Затова, стойте далеч от финансовия недостиг. По-добре помислете как може да спечелите повече.

3. "Всичко мое е твое"

Със семейна спестовна сметка, съпруг, който ви дава пари за ежедневни разноски и недвижими имоти на негово име е лесно... Ако може да припознаете своя живот в рамките на тези изречения, тогава вие сте финансово зависими. 

В този случай може да научите много от вашия съпруг. Помислете за лични спестявания. Семейният бюджет е страхотна идея, която не трябва да слага край на вашите собствени интереси.

4. Постоянна саможертва

Последните социологически проучвания показват, че неомъжените жени са по-богати от омъжените, дори да разполагат с еднакъв доход. С други думи необвързаните дами имат повече излишни пари. Тъжно, но факт. Ние често влагаме голяма част от личните финанси за дома и се отказваме да купуваме малки неща за самите себе си. Подобно поведение е необичайно за мъжете. Женени или не, те винаги разполагат със спестявания за лични разходи. Жените също трябва да се научат да го правят.

5. Безсмислена съпротива

Колегите ви молят да отделите 20 лева за парти в офиса и вашите приятели ви канят на вечеря в скъп ресторант. Постоянното приемане на подобни покани може да окаже негативно влияние върху вашия бюджет. Съществуват няколко начина за решаване на този проблем. Първо, може да измислите добра причина за извинение.

Въпреки това, директното обяснение за претоварване на личния бюджет няма да ви накара да изглеждате глупаво в очите на хората. Знаем, че е по-лесно да се говори, отколкото да се направи, но е по-добре да не харчите много пари, само за да се харесате на другите. Тук важи строгото правило: непоносимите разходи съкращават пътя към бедността. 

6. Импулсивни покупки

Много работещи жени искат да преодолеят неприятните емоции чрез пазаруване. В желанието да намалят стреса и напрежението те преминават границата на разумното. Безсмислените покупки по време на емоционална слабост няма да ви бъдат от полза. Единственото нещо, което може да направи подобно пазаруване, е да ви оплете в мрежите на маркетинговите трикове, включващи отстъпки и продажби. Нискокачествените стоки излизат по-скъпо. В бъдеще може да се наложи да отделяте средства за тяхното поправяне, а в това няма нищо приятно. Бъдете мъдри и не правете импулсивни покупки. 

Над материала работи: Маргарита Добрева
Източник: www.brightside.me
Снимка: www.mirror.co.uk

3.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиСоциални грижи