Начало Съвети Здрав дух Общуване 6 начина да направите добро първо впечатление на интервю за работа

6 начина да направите добро първо впечатление на интервю за работа

6 начина да направите добро първо впечатление на интервю за работа - изображение

Ние предпочитаме да бъдем оценявани по нашето поведение и умения, а не по външен вид. Необходими са само няколко секунди на човек, за да оцени някого, когото вижда за първи път. Ето защо първото впечатление е изключително важно. Ние смятаме, че външният вид може да има сериозно въздействие върху способността за постигане на успех, така че, това са 6 съвета, които винаги трябва да имате предвид.

1. Отношение

Обърнете внимание на начина, по който взаимодействате с останалите хора. Бъдете наясно с вашата невербална комуникация, изражение на лицето и език на тялото - проучванията са доказали, че те имат 4 пъти по-голямо влияние върху първото впечатление, отколкото думите. И не подценявайте силата на искрената усмивка.

2. Проксемикс

Проксемикс е наука за употребата на пространството по време на общуване. Разбирайки повече за проксемикс, ние значително може да увеличим шансовете си за успех и одобрение. Това е много важно в интервю за работа. Мястото, където се намирате, издава как възприемате вашата роля и тази на интервюиращия в съответната ситуация. Когато той ви предложи да седнете, настанете се удобно с изправен гръб, но без да се облягате твърде напред или назад. Ако интервюиращият не посочва конкретен стол, седнете точно срещу него или нея. Опитайте се да не кръстосвате ръце и крака, тъй като този жест може да бъде разчетен като защитна реакция.

3. Облекло

Вашето облекло трябва да съответства на вашето поведение и думи, които използвате. Ако искате да направите добро първо впечатление, уверете се, че дрехите ви са чисти, съчетават се добре и са подходящи за ситуацията.

4. Аксесоари

Колкото по-малко, толкова по-добре. Носете само семпли бижута: аксесоарите трябва да бъдат добавени към облеклото, а не да отвличат вниманието от него. Обувките също играят много важна роля, затова се уверете, че те са в перфектно състояние.

5. Коса

Вашата коса може да допринесе за имиджа или да го съсипе. Рошавата, мазна или увредена от употребата на козметични продукти коса може да остави погрешно впечатление за вас, затова се уверете, че тя, както и ноктите, са чисти и спретнати.

6. Грим

Гримът може да ви накара да се чувствате по-силни и уверени, но той трябва да бъде подбран в зависимост от случая. Не е подходящо да носите силен грим по време на интервю за работа. Изберете светли и неутрални цветове, които подчертават вашата естествена красота. Помнете, че начинът, по който се представяте, е тясно свързан с този, по който света ви възприема. Ако се научите да работите с различни елементи, които изграждат вашия образ, вие ще имате по-голяма възможност да направите добро първо впечатление.

Източник: www.brightside.me

Снимка: www.thebalance.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиСоциални грижиЛайфстайлПсихологияИнтервютаАнкетиНовиниЛюбопитноТестовеСнимкиФизиологияОрганизацииАлт. медицинаНормативни актовеИсторияЛечения