Начало Съвети Здрав дух Общуване 6 прости правила, които могат да направят живота на невротиците много по-лесен6 прости правила, които могат да направят живота на невротиците много по-лесен

6 прости правила, които могат да направят живота на невротиците много по-лесен

6 прости правила, които могат да направят живота на невротиците много по-лесен - изображение

Михаил Лобковски не крие факта, че става психолог, за да се справи със собствените си проблеми. И успява да го направи. В резултат на това той формулира 6 основни правила. Лобковски твърди, че те наистина могат да помогнат срещу невроза. Научете повече за тях и ги тествайте, за да бъдете по-щастливи и по-здрави.

  • Правило 1: Правете само това, което искате

Това е основното правило. Просто правете само онези неща, които наистина желаете. По този начин може да избегнете неприятни ситуации, свързани с ежедневието (Какво да приготвя за закуска) или промяната в живота (Трябва ли наистина да се оженим? Имаме ли нужда от дете точно сега? Мога ли да се преместя в друг град или не?). Просто слушайте сърцето си и правете това, което то ви каже.

За да отгледате независимо дете със здрава психика, трябва да приложите това правило от неговото раждане. Въпроси като "Какво искаш да правиш сега?", "Какво искаш да ядеш?" и "Какво искаш да носиш днес?" са първите стъпки.

  • Правило 2: Не правете това, което не искате да правите

Една от основните фрази на Лабковски е: "Отстъпките и компромисите са пряк път към кардиолог и онколог." Идеята "не искам да го правя, но трябва" води до същите последствия.

Ето защо не трябва да правите неща, които не искате. В противен случай може да постигнете единствено нещастие, неспокойствие и неуспехи.

  • Правило 3: Не мълчете, ако нещо не ви харесва

Типично поведение за невротиците е да натрупват своето възмущение, а след това да страдат и да спорят с опонента в главите си. Това е по-малко романтично, но е по-добре всеки да каже: "Не, не ми харесва. Не ми говори по този начин."

Авторът на метода заявява, че трябва да кажете това само веднъж. Ако липсва ответна реакция, най-добре да избягвате подобни взаимоотношения.

  • Правило 4: Не отговаряйте, ако не ви питат

Подобни твърдения като "Ти си ужасен!" или "Толкова съм уморена. Аз съм до тук" и т.н не са въпроси. И не трябва да им отговаряте.

Те предизвикват ответна реакция (Какво не е наред? Защо се оплаква?). Трябва да разберете, че подобни фрази са манипулативни. Лобковски твърди, че не трябва да отговаряте или по-добре да реагирате съгласно правило 3: "Не ми харесват подобни разговори."

  • Правило 5: Отговаряйте само на въпроси

Ако ви зададат въпрос и отговорите на него точно и ясно, значи сте уверен човек. В противен случай може да изглеждате като такъв, който се оправдава. Всяко допълнително обяснение или пояснение се третира като извинение. Ако човек иска подробности, той ще зададе допълнителни въпроси.

  • Правило 6: Говорете само за себе си, когато спорите

Основният принцип на този метод е да обясни вашите чувства и очаквания за това как искате хората да се държат с вас. Това правило не предизвиква никакъв конфликт: всъщност вие не спорите с вашия партньор. Просто говорите за себе си и за своите чувства. Авторът заявява, че може да забележите положителните промени в рамките на 6 месеца от използване на метода.

По статията работи: Маргарита Добрева
Източник: www.brightside.me
Снимка: www.rd.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияИсторияХранене при...ЛюбопитноЗдравни съветиЛеченияНовиниАлт. медицинаБотаникаЛайфстайлСпециалистиИнтервютаСпортИзследванияКлинични пътеки