Начало Съвети Здрав дух Общуване 7 грешки на работното място, които често допускаме

7 грешки на работното място, които често допускаме

7 грешки на работното място, които често допускаме - изображение

Ако мислите, че колегиалните отношения не са най-важната част от вашата кариера, тогава грешите. Изследванията показват, че създаването на приятна работна среда помага за увеличаване на производителността. Но, за съжаление, започването на нова работа може да доведе до грешки, които дори не забелязвате. За да предотвратите това, предлагаме да разгледате някои от най-често срещаните.

Надяваме се да разполагате с добър екип, но и дори да не е така, следната статия ще ви помогне да поправите допуснатите грешки.

1. Не помните имена

Известният публичен говорител и автор на книгата "How to Win Friends and Influence People", Дейл Карнеги, препоръчва да се обръщате към хората с техните имена още в момента, в който се запознаете с тях. По този начин може да ги запомните по-лесно и да покажете уважение.

2. Не носите вкусна храна

Когато някой ви дойде на гости, вие сте длъжни да го почерпите с нещо вкусно. Но какво да правите на работното място? Ако искате да зарадвате вашите колеги и да си спечелите репутация на добър човек, донесете известно количество лакомства.

Не трябва да прекарвате цял ден в кухнята (въпреки че ще е наистина готино), просто може да купите бисквитки и да ги споделите с всички. И ако това се превърне в традиция за целия екип, никога няма да останете гладни на работа.

3. Страхувате се да добавяте колеги в социалната мрежа

Ако искате да научите повече за фирмата, в която работите и да се сприятелите с вашите колеги, трябва да обърнете внимание на техните интереси и постижения. По този начин може да намерите обща тема за разговор и да избягвате тези, които "не са препоръчителни" на работното място. Най-важното е да не разпространявате информацията, която получавате от други хора. Не искате да бъдете известен като клюкар, нали?

4. Опитвате се да говорите прекалено много

Разбира се, би било хубаво, ако всички ви харесат още от мига, в който се запознаят с вас, но ако сте прекалено упорити, може да отблъснете вашите колеги. Постарайте се да ги опознаете. Развийте начин за общуване с всеки от тях, защото едни обичат да чатят, докато други са по-малко комуникативни.

Не се опитвайте да създавате приятелства бързо. Не споделяйте много лична информация: запомнете, че такива разговори не трябва да се водят на работното място.

5. Не правите комплименти

Тук, същото нещо, което дискутирахме по-рано, работи. Ако забележите таланта и предимствата на вашите колеги без ласкателство и ако правите искрени комплименти, може да създадете репутация на отговорен и любезен човек. Най-важното нещо е да бъдете честни и умерени.

И е по-добре да избягвате комплименти, които могат да бъдат разбрани погрешно. Похвала на колега на неговите очи и доклад са две напълно различни неща.

6. Не сте неутрални

Ако забележите, че на вашето работно място има определена група колеги, не взимайте страна. Важно е да останете неутрални, защото ако не го направите, вашата репутация и добри отношения с целия екип могат да бъдат засегнати.

Бъдете мили и любезни към всички, независимо от техния социален статус. Стойте далеч от негативните думи на останалите хора. В дългосрочен план подобна позиция може да ви позволи да бъдете положителни през цялото време, което е чудесно за производителността.

7. Не следите езика на тялото

Езикът на тялото е важен при всяко общуване. Ние подсъзнателно изпращаме сигнали, които нашите колеги получават. Тези сигнали могат да ги накарат да спрат да общуват с нас по приятелски начин. Лошо настроение, предмети, насочени към други хора, промяна в тона на гласа - тези неща могат да отблъснат вашите колеги. Ако искате да направите добро първо впечатление на хората, с които общувате, използвайте тези трикове:

  • Погледнете човека, с когото разговаряте.
  • Обърнете тялото си към хората, които ви говорят.
  • Усмихнете се учтиво, ако е възможно.
  • Не насочвайте пръст или друг предмет към хората.
  • Не покривайте устата си, когато говорите.

Следването на тези прости препоръки може да ви превърне в приятен човек за водене на разговори.

Редактор: Маргарита Добрева
Източник: brightside.me
Снимка: thoughtco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияТестовеПсихологияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноСоциални грижиФизиологияБотаникаЛеченияНовиниСнимкиАнкетиОрганизацииНормативни актовеАлт. медицинаИстория