Начало Съвети Здраво тяло За жената 7 съвета, с които да намалим риска от рак на гърдата

7 съвета, с които да намалим риска от рак на гърдата

7 съвета, с които да намалим риска от рак на гърдата - изображение

Все повече научни изследвания се посвещават на доказателствата за връзката между влиянието на токсичните вещества, с които се сблъскваме в ежедневието си, и нарастващата честота на раковите заболявания. Идентифицирани са химикали канцерогени, които могат да доведат до тумори на млечната жлеза. Такива са намерени в прахообразни почистващи и перилни препарати (халогено органични разтворители като метилен хлорид), тютюнев дим (етилен оксид), изгорели газове и изпарения на бензин (1,3 - бутадиен), текстилни багрила и бои за коси (ароматни амини), прегоряла храна (акриламид) и месо на скара (хетероциклични амини).

За да не увеличаваме риска от развитие на рак на гърдата, е добре да ограничим употребата на алкохол и цигари, както и да поддържаме здравословно тегло. В допълнение е препоръчително да се придържаме към следните съвети:

  • Ограничете колкото е възможно излагането си на изпарения на бензин или изгорели газове от дизелово гориво. Избягвайте работата на празен ход на двигателя и не бъдете близо до машини (като косачки или резачки за дърва), които също отделят дим.

  • Не обработвайте термично твърде дълго време храната си. Запомнете, че колкото по-пресни и сурови са продуктите, толкова по-добре. Избягвайте преяждането с прегоряла храна.
  • Използвайте гранулирани или течни почистващи и перилни препарати. Уверете се, че съдържат само одобрени от сертифицирани лаборатории разтворители.

  • Не се опитвайте да изчистите устойчиви петна от машинно масло, боя или мастило от килими, мебели и други тъкани.
  • Използвайте въглероден филтър за пречистване на питейната си вода.
  • Избягвайте да купувате мебели с полиуретанова пяна или попитайте в магазина за пяна, която не е третирана с вещества, забавящи горенето.

  • Пазете дома си чист и редовно отстранявайте праха с влажна кърпа. Така ще избегнете натрупването на токсини от външната среда в дома ви. Почиствайте обувките си пред вратата и ги забърсвайте с мокра кърпа, преди да влезете.

Още по темата:

4.0, 4 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияИзследванияНовиниЛюбопитноАлт. медицинаФизиологияСпециалистиСнимкиЛайфстайлИсторияЗдравни съветиПатологияВидеоЗдравни проблемиЛеченияБотаникаХранене при...Нормативни актовеКлинични пътеки