Начало Съвети Здраво тяло За детето 9 неща, които не трябва да забраняването на вашето дете

9 неща, които не трябва да забраняването на вашето дете

9 неща, които не трябва да забраняването на вашето дете - изображение

Психолозите смятат, че ограниченията карат детето да се чувства в безопасност. Въпреки това някои от тези забрани могат да направят точно обратното. Те са способни да накарат вашия малчуган да се чувства несигурен и да забавят неговото развитие. Искаме да ви представим някои неща, които трябва да позволите на децата си да правят. Обещаваме си, че те ще бъдат най-добрият подарък за тях.

1. Задаване на въпроси

Детето расте и изучава света. Разбира се, то прави това с помощта на въпроси. Може да бъде много трудно за един родител да отговаря на тях всяка вечер, особено, когато се чувства уморен, но качественото време, прекарано с малчуганите не само допринася за тяхното развитие, но и създава силна връзка между дете и родител.

2. Плач
Малките деца усещат всичко много по-ясно от възрастните. Не забранявайте на малчуганите да плачат, нито да се срамуват от своите сълзи. По-добре е да разберете причините за техните действия и да намерите начин да се справите с тях.

3. Алчност

Вашето дете има право да притежава свои собствени вещи, точно както възрастните. Никога не му казвайте, че е алчно.

4. Отрицание
Вашето дете не е вещ. То е пълноправен член на семейството. Поставянето на забрани нарушава неговите граници. Вместо това се опитайте да постигнете споразумение или да намерите начин да обясните защо понякога трябва да прави това, които не иска.

5. Шум

Не разваляйте детството на вашето дете. Оставете го да пее песни и да издава звуци. Това е единственият период от неговия живот, в който му е позволено.

6. Страх
Малките деца могат да се изплашат от лекар или странен роднина. И това е добре. Не ги засрамвайте заради техния страх, но ги накарайте да разберат, че вие сте там и те няма от какво да се плашат.

7. Тайни

Колкото по-големи стават децата ви, толкова повече се нуждаят от вашата дискретност. Трябва да знаете какво се случва с техния живот, но внимавайте, да не "прекрачите границата". Доверието на вашите деца е безценно и е най-добре да не го рискувате, като четете техния дневник или ги притискате да ви разкрият своите тайни.

8. Отрицателни чувства 
Детето също е човек и има право да изпитва отрицателни чувства. Не забравяйте, че неговата воля е слаба и то не може да се контролира. Децата не трябва да спират да изразяват своите чувства, ако ние ги смятаме за "лоши".

9. Допускане на грешки

Никой не обича да прави грешки. Още по-неприятно е, когато възрастен човек ви вини за тях. Не е изненада, че детето никога няма да посмее да направи нещо на "своя глава" след това.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.newagepregnancy.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноСнимкиИнтервютаОрганизацииОбразованиеСоциални грижиНовиниНормативни актовеСпециалистиРецептиАнкетиСпортТестовеИсторияХранене при...Алт. медицинаЗаведенияИзследванияКлинични пътекиЛеченияБотаника