Начало Съвети Здрав дух Общуване 9 неща, които ужасяват хората, избягващи физическия контакт

9 неща, които ужасяват хората, избягващи физическия контакт

9 неща, които ужасяват хората, избягващи физическия контакт - изображение

Всички имаме поне един приятел, който се опитва да избяга от нашите прегръдки и целувки. Дори вие самите може да сте такъв човек. Някои хора смятат, че подобно поведение е странно, тъй като не знаят през какво трябва да премине човек, който не обича да бъде докосван. Вижте ситуациите, способни да "побъркат" този тип личности.

1. Децата на другите хора

Децата са цветята на нашия живот... стига да може да им се наслаждаваме от разстояние. Обичаме децата на другите хора, но не мислим, че е нужно да ги прегръщаме, за да покажем любовта си. Ние правим това само с нашите собствени деца.

2. Лято

Лятото има един голям недостатък: потните тела на другите хора са навсякъде около нас и изглежда сякаш са прилепени към нашите. Отказът от носене на отворени летни дрехи и докосване на седалките или допиране до кожата на непознати е почти невъзможен.

3. Прегръдка без причина...

Трудно е да разберем защо се нуждаем от тези прегръдки, когато се срещаме или сбогуваме с някого. Все пак, не се връщаме от война.

4. ... и с причина

Ужасно неловко се получава, когато някой практически непознат, се опита да ни прегърне. Освен това, нашето поведение може да се възприеме като хладно и да провокира неприятни чувства в отсрещния човек.

5. Масаж

Странно е да гледаме как другите хора редовно посещават салоните за красота. Освен това са доволни, когато получат карта за масаж, където телата им ще бъдат докосвани от непознати. Целите тела. Това е неестествено.

6. Плувен басейн

Плувният басейн е "супа" с хора. Моментът, в който лицето ни бъде измито с вода, в която преди това някой друг е накисвал краката си, ще бъде последният в нашия живот.

7. Нова връзка

Имаме нужда от известно време, за да свикнем с новия партньор. Това няма да се случи веднага. Но когато стане, ще дадем цялата обич и нежност, която имаме.

8. Стар приятел

Опитайте се да не се допирате до нас, когато говорите. Моля, запазете всички приятелски докосвания и "удряния" по рамото за вас самите. Може да бъдем внимателни слушатели без всички тези неща.

9. И най-важното нещо

Ако ви прегръщаме редовно, това означава, че сте един от най-важните и обичани хора в нашия живот.

По статията работи: Маргарита Добрева
Източник: www.brightside.me
Снимка: www.rd.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноФизиологияСоциални грижиТестовеБотаникаЛечения