Kак да направите по-здравословно печеното на барбекю месо?
Едно от най-популярните забавления за много хора през топлия сезон е печенето на месо на пикник или т.нар. барбекю. За съжаление обаче, така приготвеното месо носи своите вреди върху здравето, заради голямото количество отделени мазнини и холестерол. Затова можете да го оставите за по-специални случаи, а не да го приготвяте редовно. Все пак, за да намалите потенциалния риск от консумацията му, имайте предвид следните препоръки:
- преди да го сготвите, отстранете мазнината му и не го поливайте с олио по време на печенето;
- за да не прегаря месото, имайте под ръка бутилка вода, с която да потушавате пламъците от капещата върху огъня мазнина;
- поставете храната на високо място над източника на топлина;
- за да не прегаряте риба и зеленчуци, обвийте ги в алуминиево фолио.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- 6 трика за лесно почистване на барбекю и скара
- Как да си направим дървени въглища в домашни условия?
- За да не се смесват миризмите и за лесно почистване на скарата използвайте фолио
- Пица с пилешко месо, червен лук и барбекю сос
- Свински ребърца в бира и сос барбекю
- Как да почистим скарата с утайка от кафе?
- Почистете скарата и предотвратете повторното й замърсяване със суров картоф
- Барбекюто и пърженето на висока температура удвоява риска от рак на бъбреците
- Сос Барбекю
- Бирата и барбекюто - основните причини за заболявания на дебелото черво
Коментари към Kак да направите по-здравословно печеното на барбекю месо?