Как да премахнете горчивия вкус на патладжана
Патладжаните имат доста горчив вкус, който може да накара някои хора да избягват тяхната консумация или приготвяне. Тази статия представя лесен начин за решаване на проблема. Ето го и него.
- Нарежете патладжана според указанията в рецептата.

- Поръсете с обилно количество морска сол.

- Оставете на стайна температура в продължение на 30 минути.

- Измийте и прецедете: изчакайте известно време, докато се отцеди напълно.

- Преминете към приготвяне на кулинарното изделие.
Допълнителен съвет: Когато отивате на пазар, изберете млади патладжани, за да избегнете техния горчив вкус. Ако семената са в един и същ цвят като месестата част на зеленчука, значи всичко е наред. В случай, че са по-тъмни, има голяма вероятност патладжана да е по-горчив от обикновено.
Редактор: Маргарита Добрева
Източник: wikihow.com
Снимка: almanac.com
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Ливанска разядка Мутабал
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Патладжани по корейски (с моркови, лук и чесън)
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Капоната (италианско зеленчуково рагу от патладжани с каперси и маслини)
- Как да се отървем от болестите по пипера и патладжана?
- Пикантен булгур със зеленчуци
- Печен патладжан с пармезан и млечен сос
Коментари към Как да премахнете горчивия вкус на патладжана