Как да премахнете горчивия вкус на патладжана

Патладжаните имат доста горчив вкус, който може да накара някои хора да избягват тяхната консумация или приготвяне. Тази статия представя лесен начин за решаване на проблема. Ето го и него.
- Нарежете патладжана според указанията в рецептата.
- Поръсете с обилно количество морска сол.
- Оставете на стайна температура в продължение на 30 минути.
- Измийте и прецедете: изчакайте известно време, докато се отцеди напълно.
- Преминете към приготвяне на кулинарното изделие.
Допълнителен съвет: Когато отивате на пазар, изберете млади патладжани, за да избегнете техния горчив вкус. Ако семената са в един и същ цвят като месестата част на зеленчука, значи всичко е наред. В случай, че са по-тъмни, има голяма вероятност патладжана да е по-горчив от обикновено.
Редактор: Маргарита Добрева
Източник: wikihow.com
Снимка: almanac.com
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
- Рецепти за консерва от патладжани с чушки
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Салата от печени патладжани и чушки с рукола и чесън
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Печен патладжан с оцет и чесън
Коментари към Как да премахнете горчивия вкус на патладжана