Как да премахнете горчивия вкус на патладжана

Патладжаните имат доста горчив вкус, който може да накара някои хора да избягват тяхната консумация или приготвяне. Тази статия представя лесен начин за решаване на проблема. Ето го и него.
- Нарежете патладжана според указанията в рецептата.
- Поръсете с обилно количество морска сол.
- Оставете на стайна температура в продължение на 30 минути.
- Измийте и прецедете: изчакайте известно време, докато се отцеди напълно.
- Преминете към приготвяне на кулинарното изделие.
Допълнителен съвет: Когато отивате на пазар, изберете млади патладжани, за да избегнете техния горчив вкус. Ако семената са в един и същ цвят като месестата част на зеленчука, значи всичко е наред. В случай, че са по-тъмни, има голяма вероятност патладжана да е по-горчив от обикновено.
Редактор: Маргарита Добрева
Източник: wikihow.com
Снимка: almanac.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Не изхвърляйте дръжките на патладжаните - те лекуват хемороиди
- Патладжан
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Печен патладжан с оцет и чесън
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Ливанска разядка Мутабал
Коментари към Как да премахнете горчивия вкус на патладжана