Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Как да премахнете горчивия вкус на патладжана

Как да премахнете горчивия вкус на патладжана

Как да премахнете горчивия вкус на патладжана - изображение

Патладжаните имат доста горчив вкус, който може да накара някои хора да избягват тяхната консумация или приготвяне. Тази статия представя лесен начин за решаване на проблема. Ето го и него.

  • Нарежете патладжана според указанията в рецептата.

  • Поръсете с обилно количество морска сол.

  • Оставете на стайна температура в продължение на 30 минути.

  • Измийте и прецедете: изчакайте известно време, докато се отцеди напълно.

  • Преминете към приготвяне на кулинарното изделие.

Допълнителен съвет: Когато отивате на пазар, изберете млади патладжани, за да избегнете техния горчив вкус. Ако семената са в един и същ цвят като месестата част на зеленчука, значи всичко е наред. В случай, че са по-тъмни, има голяма вероятност патладжана да е по-горчив от обикновено.

Редактор: Маргарита Добрева
Източник: wikihow.com
Снимка: almanac.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиЛюбопитноБотаника