Начало Съвети Здраво тяло Консумацията на царевица е препоръчителна при анемия и по време на бременност

Консумацията на царевица е препоръчителна при анемия и по време на бременност

Консумацията на царевица е препоръчителна при анемия и по време на бременност - изображение
Царевицата е не просто вкусна, но и изключително полезна храна, богата на желязо и витамин Б. Ето защо нейната редовна консумация се препоръчва за хората, които страдат от анемия, както и за превенция на това заболяване. 
 
Освен това, ако бъдещите майки включат тази зърнена култура в менюто си, те ще допринесат за нормалното развитие на плода. Причината се крие във факта, че тя е богата на полезната по време на бременност фолиева киселина.
 
Снимка: organicfacts.net
5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЗдравни съветиМедицински изследванияЛеченияСнимкиЛайфстайлБотаникаСъставкиХранене при...СпециалистиЕ-тата в хранитеИсторияЗдравни проблемиАлтернативна медицинаХрани и ястияРецептиКлинични пътекиНовиниДиетиСоциални грижиСпортПроизводителиНормативни актовеИнтервютаЗаведения