Консумацията на праз е препоръчителна при анемия и по време на бременност

Празът е изключително полезна зеленчук от семейството на луковите култури, богат на ценни минерали и витамини, като желязо и витамин C. Ето защо включването му в дневното меню се препоръчва за хората, които страдат от желязодефицитна анемия, както и за превенция на това заболяване. Освен това, ако бъдещите майки консумират по-често праз, те ще допринесат за нормалното развитие на плода. Причината се крие във факта, че той е богат на полезната по време на бременност фолиева киселина.
Допълнителен съвет: Когато подбирате хубав праз, гледайте листата му да са свежи и ярко зелени на цвят. Имайте предвид, че младият праз е за предпочитане пред стария, защото листата му са по-нежни и сладки на вкус.
Източник: ehealthzine.com, снимка: toriavey.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА таблетки 400 мкг * 100 GNC
ФЕРОГЛОБИН B12 сироп 200 мл ВИТАБИОТИКС
ФОРТЕФЕР саше * 30 ФОРТЕКС
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ИНУЛИН таблетки за смучене * 12
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ТЕРАЗАЛ ГАСТРО ФОРТЕ капсули 250 мг * 30
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- Превенция и лечение на болести
- Бременност
- Анемия
- Средства против гадене и повръщане при бременност
- Установяване на бременност с домашни средства
- Антибиотици по време на бременност
- Изследване на желязо в кръвта
- Лечение при токсоплазмоза
- Кои билки може да предотвратят нежеланата бременност
- Лечение на хемороиди при бременност
- Хемоглобин (Hb)
Коментари към Консумацията на праз е препоръчителна при анемия и по време на бременност